Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 2-05-2002 Persbericht district Den Bosch

FIETSTER BREEKT BEEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag heeft een 20-jarige fietster uit s-Hertogenbosch op de Adriaan Poirters-singel in haar woonplaats bij een aanrijding haar been gebroken. De vrouw fietste tegen een bedrijfsauto aan en kwam ten val. Zij is met een vermoedelijk gebroken been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VERDACHTE BEDRIJFSINBRAAK AANGEHOUDEN (Drunen)

Woensdag is een 18-jarige Tilburger aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij een inbraak van dinsdag op woensdag in een winkelpand aan de Torenstraat in Drunen. De poli-tie kreeg die nacht een melding dat er werd ingebroken in een elektonicazaak. Bij aankomst van de politie bleek de toegangsdeur van het pand te zijn vernield. De daders waren niet meer in het pand aanwezig. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de 18-jarige ver-dachte later in Tilburg worden aangehouden. Hij is in het belang van het onderzoek inverze-keringgesteld.

SNELHEIDSDUIVELS MOETEN AUTO EN RIJBEWIJS INLEVEREN (s-Hertogenbosch)

Politieteam Noord-West van de politie district Den Bosch heeft woensdagavond de rijbewij-zen en autos van drie snelheidsduivels inbeslaggenomen. De politie controleerde op de Ou-de Vlijmenseweg, Kooikersweg, Kruiskampsingel, Rietveldenweg en Helftheuvelweg in s-Hertogenbosch op opgevoerde bromfietsen, het dragen van autogordels en de maximum snelheid. Op de Rietveldenweg reden een 23-jarige Rosmalenaar, een 27-jarige inwoner uit Engelen en een 21-jarige Bosschenaar dermate snel (hoogste snelheid 129 km/h, waar 50 km/h was toegestaan) dat hun auto en rijbewijs inbeslag werden genomen. Verdere resultaten: Snelheidsovertredingen 26 Rijden door rood 01 Niet dragen helm 03 Opgevoerde bromfiets 04 Niet dragen autogordel 03 Niet handsfree telefoneren in de auto 02 De politie zette bij de controle 10 mensen in en een rollentestbank in.

POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR OPRUIING (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond hebben agenten op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch een 19-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor opruiing en het niet voldoen aan bevel of vordering. De man wilde een gesprek met zijn vriendin die in een coffeeshop zat. Een en ander liep niet naar zijn wens, waarop hij voor de deur een hoop stampij maakte. Agenten sommeerden hem te vertrekken, waaraan hij niet voldeed. Hij is daarop onder heftig verzet in de boeien gesla-gen. Agenten hebben de vrouw geholpen bij het zoeken van een veilig heenkomen.