Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Page, Free Record Shop, Tele 2, New York Pizza en Batavus versturen messageboard naar Studentenhuizen.

Haarlem, 2 mei 2002 - "AFWASSEN", "VUILNIS BUITENZETTEN" zomaar een aantal kreten die je op het nieuwe message medium StudentBoard kwijt kan. De sticker in een formaat van 35 bij 68 centimeter wordt 4 juni verspreid onder 10.000 studentenhuizen. Deze poster met bijgeleverde white-board-marker moet de communicatie onder huisbewoners bevorderen. In totaal moet de poster onder ogen komen van minimaal 43.000 studenten in het hoger onderwijs.

Uit ervaring en uit onderzoek uitgevoerd onder 500 studenten door de inititiatiefnemers van StudentBoard v.o.f. blijkt dat studenten behoefte hebben aan hulp bij de planning in hun, vaak hectische, studentenhuis. 8 studenten aan de Hogeschool Haarlem zijn aan de slag gegaan om hier een oplossing voor te vinden. Vanaf april 2002 is er dan een oplossing; "een op een sticker gedrukt whiteboard" die verzonden wordt aan 10.000 studentenhuizen. Ook een stift wordt gratis geleverd.

De sticker wordt verspreid in de 5 grote studentensteden: Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Utrecht en Leiden. Adverteerders als: Free Record Shop, Kotex, Page, Tele 2, SunDays, America Today, Batavus, New York Pizza, WeCare Cardridges en Kangaroos maken de druk en verzending mogelijk. "De poster bevordert interactie tussen huisbewoners en door de duurzame kwaliteit van het drukwerk gaat het lang mee. Dit blijkt een doorslaggevend argument voor adverteerders, die kunnen participeren voor tarieven vanaf 84 Euro." Aldus initiatiefnemer Koen Teunissen. "Ook de regionale adverteerder wordt niet vergeten; door een tekstwissel per regio toe te passen kan ook de regionale bezorgdienst, eetgelegenheid of gemeente adverteren."

"Het systeem is een welkome hulp in huis voor de nogal vergeetachtige en slordige student, waar ik er zelf ook een van ben geweest" aldus Wouter van Esch, een van de initiatiefnemers van dit projekt. Een voorbeeld van de poster is te zien op http://www.sb-media.nl/studentboard.htm

SB Media is een organisatie die media uitgeeft speciaal gericht op de studenten-doelgroep. Gestart door 8 studenten van de afdeling Small Business van de Hogeschool Haarlem met een startkapitaal van ^ 5000,-.

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Hans-Willem de Lint

SB-MEDIA

Postbus 162

2000 AD HAARLEM

Tel: 023 5519202

Fax: 084-8822869

Hans-Willem@SB-Media.nl