Terrazur over COVIDE: een virusongevoelig alternatief

BARNEVELD, 20020502 -- Handige en virusongevoelige software maken die ook aan het MKB een alternatief biedt voor gangbare pakketten die ondanks hun problemen toch veel worden gebruikt èn geadviseerd, dat was de missie van Terrazur bij de ontwikkeling van Covide. Terrazur zelf zegt daarin te zijn geslaagd.

In de schaduw van grote softwareontwikkelaars als MicroSoft en Exact zijn wereldwijd en ook in Nederland veel bedrijven hard aan het werk om het product te ontwikkelen, waar volgens hen een markt voor is. Een markt omdat hun product iets kan, dat bestaande producten nog niet leveren. Of een markt omdat hun product iets handiger en efficiënter doet dan bestaande software. Terrazur uit Barneveld denkt met haar Covide zo'n product te hebben ontwikkeld. Bij Terrazur zelf praten ze overigens liever over een concept, of een oplossing.

"Net als andere gebruikers en leveranciers van hardware werden ook wij geconfronteerd met het feit, dat de veelal geadviseerde software dan wel een grote naam heeft, maar op allerlei terreinen problemen geeft. Lastig om optimaal te benutten, storingsgevoelig, de constante dreiging van virussen, leveranciers die ook met de handen in het haar zitten vanwege de feitelijke onbereikbaarheid van de ontwikkelaars. Maar anders dan de meeste gebruikers hadden wij wel de mogelijkheid om zelf een alternatief te ontwikkelen. We hebben daar alles met elkaar vier jaar over gedaan en zijn dus beslist niet over één nacht ijs gegaan. En nog zullen we aan Covide blijven sleutelen. Maar we durven er nu ook mee voor de dag te komen."

"Covide biedt standaard deelbare agenda's, een intern notitiesysteem met archief, een uitgebreid adresboek, een eigen mailsysteem en een documentsysteem. Covide is handige en virusongevoelige software die zowel in een serverversie als in een ASP-versie beschikbaar is en zowel CRM- als HRM-mogelijkheden biedt."

"En één van de grootste verschillen met de software op CD-rom is, dat Covide alleen via een partnerkanaal en inclusief de implementatie wordt geleverd. Dat Covide desondanks toch ook prijstechnisch zelfs voor bedrijven met twee of drie medewerkers al interessant is, ervaren we als het slagen van het eerste gedeelte van onze missie. Het tweede gedeelte zal zijn, het opzetten van een actief partnerkanaal. En daar wordt nu dus hard aan gewerkt." Aldus Terrazur in haar perscommuniqué.