Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Principe-akkoord Sociaal Plan Rabofacet

Vrijdagavond 19 april jl. heeft de Dienstenbond CNV en haar collega-vakorganisaties met de directie van Rabofacet een principeakkoord bereikt over een Sociaal Plan voor Rabofacet.

Uitgangspunt: baan naar baan
Uitgangspunt voor het Sociaal Plan is het Sociaal statuut en het Addendum, zoals opgenomen in de CAO. Concreet betekent dit dat de inzet blijft om medewerkers van baan naar baan te bemiddelen. In principe betekent het dat bij boventalligheid voor de functie er binnen Rabofacet en de Rabobank gekeken wordt of er alternatieve functies zijn. De bemiddeling wordt verzorgt door het Jobcenter.

Voor wat betreft het Jobcenter geldt dat de eerste 3 maanden alleen gekeken zal worden naar functies binnen de Rabobank, daarna is het nog 9 maanden mogelijk om ook naar externe functies te kijken. Mocht er bij het vinden van een externe baan aanvulling op het salaris bij de nieuwe werkgever nodig te zijn, dan wordt de zg. inkomenssupplementie (tot max. 5 jaar) in 1 keer uitbetaald.

Beperkte vrijwillige regeling
Deze regeling is van toepassing op medewerkers die in de voorfase boventallig zijn en waarvan de leidinggevende inschat dat hij of zij niet inzetbaar is binnen de Rabobank. Zowel de medewerker als de manager kunnen een verzoek doen om van de regeling gebruik te maken, maar kan alleen geschieden met wederzijdse instemming. Deze regeling omvat een vergoeding gebaseerd op leeftijd en diensttijd (van minimaal 3 maand- en maximaal ruim 3 jaarsalarissen). Het is mogelijk deze vergoeding aan te laten sluiten op de overgangsregeling VUT. De medewerker blijft dan in dienst tot de VUT-datum.

Beëindiging dienstverband
Als na 12 maanden bemiddeling met behulp van het Jobcenter er nog geen baan gevonden is, wordt eerst door een ontslagcommissie bekeken of er zowel door de medewerker als door de Rabobank voldoende inspanningen zijn geleverd om betrokkene naar een baan te bemiddelen. Als er voldoende inspanningen zijn geleverd, dan wordt het dienstverband beëindigd. Bij de beëindiging wordt een vergoeding toegekend, die gebaseerd is op de kantonrechtersformule.

De tekst van het Sociaal Plan kunt u op de site van uw werkgever vinden.

Ledenvergadering:

Om toelichtende vragen te stellen willen wij u uitnodigen voor een gezamenlijke ledenvergadering

* 6 mei 2002 om 16.00 uur te Zeist

* 8 mei 2002 om 12.30 uur te Best

U als lid van de Dienstenbond kunt schriftelijk stemmen aan de hand van het stemformulier dat u per post heeft ontvangen.Gaarne reageren vóór 13 mei 2002.

Is uw collega al lid van de Dienstenbond CNV?

U bent lid van de Dienstenbond CNV. Uw collega misschien nog niet. Juist nu is het nodig om lid te zijn. Wellicht kunt u uw collega overtuigen. Wij rekenen op u!
>> meer informatie over het lidmaatschap

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga. Telefoon (023) 565 10 52. Email: i.wiersinga@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 22 april 2002.