ESSENT NV
http://www.essent.nl

Jan Willem van Bussel treedt terug uit RvB Essent

De heer mr. J.W. van Bussel heeft de Raad van Commissarissen laten weten dat hij per 1 mei terugtreedt als lid van de Raad van Bestuur van Essent, waar hij sinds het voorjaar van 2000 deel van uitmaakte.
De Raad van Commissarissen respecteert dit besluit van de heer Van Bussel en spreekt haar waardering uit voor zijn inzet voor Essent. De raad heeft er begrip voor dat de functie niet in alle opzichten heeft voldaan aan de verwachtingen van de heer Van Bussel.

In de vergadering van 25 april j.l. is door de Raad van Commissarissen het voornemen uitgesproken de heer mr. M. van .t Noordende per 6 mei a.s. te benoemen in de ontstane vacature in de Raad van Bestuur. De Centrale Ondernemingsraad heeft vanmorgen positief geadviseerd over deze voorgenomen benoeming.

Marc van .t Noordende is sinds mei 2000 in dienst van Essent als directeur van de divisie Essent Energie. Daarvoor was hij, na zijn rechtenstudie en MBA, werkzaam bij achtereenvolgens AKZO Nobel (diverse functies in binnen- en buitenland van 1984 . 1995), Gemini Consulting in Parijs (vice-president tot 1998) en Protein Genetics in de USA (CEO en president).
In de afgelopen twee jaren heeft Marc van .t Noordende met succes de organisatie van de destijds in opbouw zijnde divisie Essent Energie afgerond en de activiteiten van de divisie op het gebied van energie-inkoop, elektriciteitsproductie, energiehandel en verkoop in de zakelijk markt geherstructureerd.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur zijn verheugd dat binnen het concern een goede oplossing gevonden kon worden voor de ontstane vacature in de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal zich in de komende tijd nader beraden over de invulling van de functie van directeur van de divisie Essent Energie.

Meer informatie: Corporate Communicatie: J. Veenstra, tel.
026-8511041. Een foto van de heer Van 't Noordende is beschikbaar via www.perssupport.nl door te klikken op de titel van het persbericht.


01 mei 02 14:07