Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 28-04-2002
Persberichten district Sittard (JK-13.30 uur) Zondag 28 april 2002

Oirsbeek; brand
Tijdens werkzaamheden door een dakdekker aan een woning aan de Bachstraat in Oirsbeek raakten zaterdag 27 april om 09.20 uur de glaswol en de balken onder het dak in brand. Men probeerde nog met twee poederblussers het vuur te doven doch dat lukte niet. De brandweer moest een gedeelte van plafond slopen om bij het vuur te komen. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Sittard; achtervolging
Bij het zien van een politiepatrouille sloeg een 28-jarige autobestuurder uit Geleen zaterdag 27 april om 20.15 uur op de Limbrichterweg in Sittard op de vlucht. Tijdens zijn vlucht richting Limbricht reed hij tegen een rechts van de weg liggende grote zak zand waardoor de bumper ontzet werd en tegen de banden aan kwam. Daardoor ontstond bij het nemen van bochten een enorme rookontwikkeling. Met snelheden van meer dan 100 km/uur binnen de bebouwde kom dwong hij onder andere tegemoetkomende bestuurders naar het fietspad uit te wijken en reed door rode verkeerslichten. Door de wrijving tegen de voorbanden, moest de bestuurder zijn auto op de Langereweg uiteindelijk tot stilstand brengen. Daar kon de man worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. De uitslag van de blaastest gaf een promillage aan van 1,97. Ook was de auto niet verzekerd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beek; dronken bestuurder
Zondag 28 april werd om 03.35 uur op Aan de Drie Heren in Beek in Beek een 29-jarige autobestuurder uit Stein gecontroleerd. Omdat de man alcohol gedronken had, moest hij een blaasproef afleggen. Daarbij bleek dat hij een alcoholpromillage had van 1,16. Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beek; verkeerscontrole
In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 april werden op de Middelweg en Aan de Drie Heren in Beek verkeerscontroles gehouden. Er werden 27 taxi`s, 1 bus, 135 auto`s, 4 bromfietsen en 10 fietsen gecontroleerd. Bij de taxi`s werden in totaal 8 overtredingen ( b.v. niet bij zich hebben van de vereiste papieren, geen gegevens ingevuld enz.) geconstateerd en bij de andere bestuurders in totaal 42 ovetredingen ( b.v. geen papieren bij zich, verlopen keuringen, geen autogordel dragen, defecte verlichting enz.).