Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-04-2002 2e Persbericht 25 april 2002

Eindhoven: Wapens en drugs na politie-inval
Woensdagmorgen om 8.15 uur hebben rechercheurs van het Drugs Overlast Team en agenten van de afdeling Woensel Zuid een inval gedaan in een woning aan de Keldermansstraat in Eindhoven. De politie beschikte over informatie dat er drugs in de woning aanwezig waren. De agenten vonden in de woning ongeveer 1000 XTC pillen, 80 gram cocaïne, bijna 2000 euro, een pistool met bijbehorende munitie en een pistoolmitrailleur met demper en bijbehorende munitie. De bewoners, een 25-jarige man en een 22-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Eindhoven zijn aangehouden. De man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris in s Hertogenbosch.

Gemert Laarbeek: Jongeren bekennen reeks vernielingen en brandstichtingen
De politie van Gemert Laarbeek heeft de afgelopen weken negen jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar verhoord die betrokken zijn geweest bij een reeks vernielingen en brandstichtingen. Het onderzoek startte op dinsdag 2 april met de aanhouding van een 19-jarige man uit Lieshout. ( zie hiervoor ook persbericht vrijdag 5 april nr. 2) Hij pleegde vernielingen met behulp van zwaar vuurwerk. De verhoorde jongeren gebruikten ook vuurwerk dat ze bij de Lieshoutenaar kochten. De jongeren zijn bijna allemaal afkomstig uit Beek en Donk, een jongen komt uit Aarle Rixtel en een jongen komt uit Gemert. Nog niet alle schades zijn geïnventariseerd maar de voorlopige raming komt momenteel op 11.000 euro. De politie kwam tijdens het onderzoek ook op het spoor van een 16-jarige jongen uit Beek en Donk, die een brandstichting bekende bij het sportcentrum Laarbeek aan de Otterweg in Beek en Donk. De jongen stak op 12 januari van dit jaar, midden in de nacht, twee grote plastic afvalcontainers in brand. Surveillerende politieagenten ontdekten rond 4.00 uur de brand. Twee ruiten in het gebouw sprongen door de brand kapot. Twee andere ( 16 en 19 jaar oud) bekenden in de brand een aandeel gehad te hebben. Zij gooiden nog wat dozen en ander materiaal op het brandend vuur. De anderen bekenden hun aandeel in het opblazen van afvalbakken, verkeersborden, reclameborden, een lantaarnpaal en telefooncellen in Laarbeek. Opvallend in het onderzoek was het opblazen van een metalen brievenbus bij een woning aan het Berkendijkje in Beek en Donk. De jongeren bekenden deze brievenbus in de afgelopen drie jaar acht keer te hebben opgeblazen. Ze gebruikten daarvoor strijkers, lawinepijlen en zelf samengesteld vuurwerk. De eigenaar moest de brievenbus steeds herstellen of vervangen. Bij de laatste ontploffing, half december vorig jaar, klapte de brievenbus helemaal uit elkaar. De verdachte worden op korte termijn gedagvaard om voor de rechter te verschijnen. Enkelen van hun zullen vanwege hun leeftijd en geringe aandeel via het Halt-bureau een alternatieve straf krijgen.

Valkenswaard: Motorrijder botst tegen paal
Een 31-jarige motorrijder uit Westerhoven is donderdagmorgen om 7.00 uur ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn motorfiets tegen een betonnen paal botste. De motorrijder reed op de Hoeve. Door nog onbekende oorzaak reed hij tegen de naast de weg staande paal. De man is met een gebroken rug naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht.

Asten: Verkeersongeval
Donderdagmorgen rond 7.30 uur heeft een 26-jarige vrachtautochauffeur uit Heesch een verkeersongeval veroorzaakt op de N279 onder de gemeente Asten. Hij kwam uit de richting Helmond en merkte de staart van een file, die voor het Ei van Ommel stond, te laat op. De chauffeur gooide zijn stuur om, om zodoende een personenauto te ontwijken. Hij kwam met zijn vrachtauto op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer terecht en raakte een andere vrachtauto bestuurd door een 48-jarige man uit Beek en Donk. De vrachtauto van de Heeschenaar belandde op zijn kant in de sloot. Hij liep letsel op aan zijn hoofd en is naar een ziekenhuis gebracht. De andere chauffeur kwam wonderwel zonder letsel uit de volledig vernielde cabine van zijn vrachtauto.

Asten: Mishandeling
Donderdagmorgen rond 9.45 uur is op de Deurneseweg vlak voor het Ei van Ommel een 58-jarige man uit Deurne mishandeld door een nog onbekende vrachtwagenchauffeur. De betrokkenen stonden in een file. Omdat de Deurnenaar vermoedelijk niet snel genoeg aansloot bij de voor hem rijdende autos werd de chauffeur van de vrachtauto kwaad, stapte uit en sloeg de Deurnenaar hard in het gezicht.

Veldhoven: Diefstal motor
In de nacht van woensdag op donderdag is uit een garage van een woning aan de Braak in Veldhoven een nieuwe rode Gilera Runner 180 motorfiets met het kenteken MZ-74-DY gestolen.

Geldrop:Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is in Geldrop op de Reinoutlaan een rode Mercedes C200 D met het kenteken GP-ZZ-67 gestolen.

Nuenen: Chauffeur beroofd
Donderdagmorgen tussen 9.15 en 9.30 uur is een 21-jarige Helmondse chauffeur van een koeriersdienst beroofd van zijn bestelauto met inhoud. De chauffeur was onderweg met onder meer een lading autoradios naar Eindhoven. Vanwege files voor Eindhoven reed de chauffeur om via Nuenen. Op de Vorsterdijk ter hoogte van het kruisbeeld werd hij klem gereden door een zwarte Opel GSI. Twee personen stapten uit de auto. Een man opende het portier en sloeg het slachtoffer hard in zijn gezicht. Hij werd uit de auto getrokken onder de dreiging van een vuurwapen. Het slachtoffer werd weggeduwd en een van de mannen sprong in de auto waarna de dieven met de autos verdwenen. De twee overvallers zijn beiden ongeveer 25 tot 30 jaar oud en hebben een normaal postuur. Beiden droegen een zwart jack een zwarte muts en een zwarte broek. Een dader was ongeveer 1.85 tot 1.90 meter groot en had bovendien een ringbaardje. De andere man was ongeveer 1.75 tot 1.80 meter groot. De bestelauto, een witte Iveco werd rond 10.30 uur leeg aangetroffen op de Dreef in Eersel De politie zoekt getuigen die de autos in Nuenen of in Eersel gezien hebben of iets van het feit bemerkt hebben. Politie Geldrop Mierlo Nuenen tel. 0900 8844.