Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-04-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 15.40 u) Donderdag, 25 april 2002

District Kerkrade

Kerkrade; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Roda JC Ring in Kerkrade betrapte afgelopen woensdagmiddag een 26-jarige man uit Heerlen bij winkeldiefstal. Bleek dat de Heerlenaar de gestolen slijpmachine onder zijn jas had verborgen en daarmee de winkel uitliep. De slijpmachine werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft de winkeldiefstal bekend. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte die overigens bij de politie bekend is voor eerdere soortgelijk gepleegde delicten (recidive). In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen. Overigens heeft de politie een 24-jarige man uit Landgraaf diezelfde woensdagmiddag wegens winkeldiefstal in hetzelfde winkelbedrijf aan de Roda JC Ring bekeurd. Winkelpersoneel had de man betrapt bij diefstal van gereedschap.

Kerkrade/Gulpen; bekeurd
De politie heeft bij verkeerscontroles afgelopen woensdagavond op de Hamstraat in Kerkrade en op de Rijksweg in Gulpen totaal 19 voertuigbestuurders (10 voertuigbestuurders op de Hamstraat in Kerkrade en 9 op de Rijksweg in Gulpen) bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid tot het niet dragen van de autogordel.

Bocholtz; grensoverschrijdende afvaltransporten De politie heeft vanmorgen, donderdagmorgen samen met Koninklijke Marechaussee, Douane, Rijksverkeersinspectie en de Inspectie milieuhygiene, bij de grensovergang op de autosnelweg A-76 in Bocholtz, controles gehouden terzake grensoverschrijdende afvaltransporten. Daarbij werden totaal 75 vrachtautos gecontroleerd. Totaal werden (in het kader van lik op stuk-beleid) 9 bekeuringen uitgeschreven van totaal ongeveer 15.000,- Euro. De geconstateerde overtredingen hadden ondermeer betrekking op de voertuig-inrichtingseisen (niet/slechtwerkende remmen, geen deugdelijke koppeling tussen trekker-aanhanger etc.), de Rij/rusttijdenwet en het niet in orde zijn van de voertuig/lading-documenten. De hoogste bekeuring die in het kader van het lik op stuk-beleid werd uitgeschreven betrof een afvaltransport (van een bedrijf in de omgeving Stuttgart in Duitsland) waarvan de benodigde vergunning ontbrak hetgeen dan ook een illegaal grensoverschrijdend afvaltransport oplevert. De boete hiervoor betrof 11.000,- Euro.