Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Opening van unieke horecagelegenheid op 25 april: De Heeren van Slydregt

Sfeervolle opening 'Huiskamer van de Alblasserwaard'

De Heeren van Slydregt is een gloednieuw restaurant met grand café, gehuisvest in het idyllisch gelegen oude stationsgebouw van Sliedrecht. Een unieke locatie met een unieke gelegenheid om te ontspannen en gastronomisch te genieten. Bovendien zijn er vergaderruimtes beschikbaar met een sfeervolle inrichting en stoffering. Op 25 april wordt deze Huiskamer van de Alblasserwaard ingewijd in een bijzondere ambiance. Een jazzorkest uitgedost in kleren uit de jaren twintig van de vorige eeuw begeleidt burgemeester M.C. Bouvée van Sliedrecht bij de aankomst met een speciale trein op het oude perron van het stationsgebouw. Een theatergroep zal de ontvangst luister bijzetten met spoorwegattributen uit dezelfde periode toen het station nieuw werd gebouwd. De burgervader zal vervolgens omstreeks 17 uur op verrassende wijze deze gloednieuwe, veelzijdige horecagelegenheid officieel openen.

Het voormalige stationsgebouw staat met de rug tegen het spoor en aan de voorkant aan de nieuwe verbindingsweg tussen Wijngaarden, Sliedrecht en Hardinxveld. Weinigen zullen een routebeschrijving nodig hebben, want zowel van de afslag Hardinxveld als van die in Wijngaarden is de nieuwe horecagelegenheid bijna niet te missen. Er is volop parkeergelegenheid.

Het á la carte restaurant biedt een kwaliteitsmenu tegen een betaalbare prijs. Die toegankelijkheid is de filosofie achter de bedrijfsvoering. De Heeren van Slydregt is er voor iedereen die wil genieten. Het restaurant en het grand café zijn dagelijks open vanaf 's morgens 10 uur. Het is ook mogelijk afzonderlijke compartimenten af te huren voor gezelschappen tot zeventig mensen groot. Het is een multifunctioneel gebouw geworden. Door de centrale plaatsing van de keuken op de begane grond is het verplaatsen van de restaurantfunctie naar gedeelten van het grand café mogelijk indien festiviteiten worden gehouden. Het grand café beschikt bovendien over een professioneel uitgeruste bar met enkele ronde statafels. Donderdag en vrijdag tussen 4 en 6 uur 's middags een bedrijvenborrel. Dat staat ook op de kaart vermeld, dit om de passanten niet met verrassingen te confronteren. In het weekend is er standaard de high tea en op zondag aan het begin van de middag vast een brunch met live muziek.

Exploitatie

Het hele concept ademt ervaring met horeca uit. Niet voor niets is het de familie Baanen uit Alblasserdam van het cateringbedrijf Bon Bon Party Service, die de exploitatie van de Heeren van Slydregt verzorgt. Negen ondernemers uit de Alblasserwaard hebben het gebouw gekocht om er de 'Huiskamer van de Alblasserwaard' van te maken. Na een strenge selectieprocedure kwam Bon Bon Party Service naar voren als de ideale kandidaat om dit horecacentrum vorm te geven en uit te baten. Al tijdens de verbouwing werd duidelijk hoe terecht deze keuze is geweest. Op professionele wijze werden de oorspronkelijke plannen subtiel gewijzigd, zodat de kwaliteit van de dienstverlening in de Heeren van Slydregt nog beter gegarandeerd zal zijn. Zo kwamen aan weerszijden van het gebouw toiletblokken voor dames en heren en werd zowel het grand café als het restaurant voorzien van een entresol, waarmee niet alleen de ruimte voor de gasten met sprongen toenam, maar ook de sfeer en uitstraling van beide gelegenheden ging zienderogen vooruit. Naast het oude stationsgebouw staat het nieuwe stationsgebouw en omdat het perron nog langs het oude gebouw loopt, stoppen de treinen letterlijk voor het restaurant. In de nabije toekomst zal een kleine kelder worden omgetoverd in een wijnkelder, waar een originele wijnproeverij wordt ingericht.

Warme uitstraling

Aan de voorzijde benadrukken de markiezen en het terras de sfeervolle, warme uitstraling van dit prachtig gerestaureerde gebouw, dat officieel een monument is in Sliedrecht. De klassieke stijl wordt benadrukt door de ruime entree met een hoog plafond. Na de centrale entree kiezen de gasten tussen grand café (rechts) en restaurant (links). Het stationsgebouw is symmetrisch gebouwd, en de aankleding van de nieuwe functie heeft die symmetrie niet aangetast. Er is in alle opzichten gekozen voor een stijlvolle aanpak. Gasten worden direct bij binnenkomst ontvangen door een gastvrouw, die hen begeleidt naar hun plaats en hen iets te drinken aanbiedt. De dynamiek van de spoorlijn, de bedrijvigheid in de omgeving en de activiteiten op de nabij gelegen Betuwespoorlijn geven extra cachet aan het restaurant en het grand café. Natuurlijk is zorgvuldig gekeken bij de restauratie dat voldoende isolatie de rust in de Heeren van Slydregt waarborgt. De aankleding van de vergaderzalen is niet te vergelijken met moderne kille inrichting die veel vergaderzaaltjes tegenwoordig kenmerken. In de stijlkamers van de Heeren van Slydregt kan elk gezelschap een inspirerende omgeving verwachten, met sterke veelal klassieke kleurcombinaties en comfortabel meubilair. Een omgeving die rust uitstraalt en waarin mensen graag zullen vertoeven, ideeën zullen opdoen en met plezier weer terug zullen keren. Ook kringen van ondernemers, oud-ondernemers en notabelen zoals de Rotary, de Lions en de Ronde Tafel zullen hier een comfortabele ruimte van hun gading aantreffen voor hun bijeenkomsten. Bovenin het gebouw is de herenkamer het neusje van de zalm voor kleinschalige, sfeer- en stijlvolle bijeenkomsten met een inrichting waar zelfs Winston Churchill van zou hebben gesmuld. In een ruimte met stemmige stoffering staan twee leren Chesterfields bankjes en dito stoelen en is de drankvoorraad bij de hand.

Kwaliteit

Hoewel de Heeren van Slydregt een zelfstandige vestiging is, wordt zeker in periodes van hoogtij gebruik gemaakt van de voordelen van een grote cateringorganisatie Bon Bon Party Service. Het management van de Heeren van Slydregt heeft een eigen ruimte op de eerste verdieping. Het personeel beschikt eveneens over een eigen kleed- en doucheruimte. Er zullen zo'n veertien mensen fulltime vast werken, aangevuld met een aantal parttimers. Bij de gehele verbouwing werd gebruik gemaakt van een hoge kwaliteit van materialen. De bestaande plafonds behouden het originele hout, hoewel geheel opnieuw bewerkt. Er is gekozen voor natuursteen op vloer van de entreehal en voor tapihouten vloeren in restaurant en café. Vergaderzalen en de opkamer hebben uiteraard kwaliteitstapijt op de vloer liggen. Uiteraard voldoet het gebouw nu aan de allerlaatste eisen van de brandweer, en bovendien aan de hoge kwaliteitsnormen (HACCP) die de horeca vandaag de dag stelt. Noot voor de redactie //