Persberichten - 25/04/2002

Dochter van Pinguin, d'Lis Food, neemt het Bretoense Euragra over

PRIMEL NEEMT EEN PARTICIPATIE VAN 20% IN D'LIS FOOD EN SLUIT EEN STRATEGISCHE ALLIANTIE MET PINGUIN DOCHTER VAN PINGUIN, D'LIS FOOD, NEEMT HET BRETOENSE EURAGRA OVER.

D'Lis Food, een dochter van Pinguin,
sloot deze week een strategische alliantie met Primel voor de commercialisering van hun producten in Frankrijk en de Benelux. Primel Gastronomie, een dochter van SILL, Société Industrielle Laitière du Léon, is de Franse marktleider van de (vriesverse) bereide gerechten onder private label (merk van de grootdistributeur). Door middel van een kapitaalsverhoging neemt Primel eveneens een participatie van 20% in D'Lis Food. Deze alliantie heeft onmiddellijk voor gevolg dat een belangrijk productievolume kan gerealiseerd worden in de "Pinguin Convenience" afdeling waardoor het kritisch volume zeker nog dit jaar behaald wordt. De technologie waarover Pinguin Convenience beschikt voor het mengen en coaten van groenten is complementair met deze van Primel. Gelijktijdig met de kapitaalsverhoging neemt D'Lis Food Euragra over. Euragra is producent van (vriesverse)bladgroenten, groentepurees, soepen en sausen in minitablet-vorm (8 gram porties). Euragra beschikt immers over de originele en unieke technologie van de "Pello Freezer". De producten van Euragra zijn zowel aanvullend met deze van Pinguin, D'Lis Food als Primel. Euragra realiseert met 45 mensen een omzet van 9 miljoen euro en is net zoals Primel en SILL gesitueerd in Bretagne (Frankrijk). Deze alliantie, samen met de integratie van Euragra, moet zorgen voor de verdere doorbraak en ontwikkeling van de 'Convenience' afdeling van de Pinguin groep. De zoektocht naar productinnovatie is de motor van een verhoogde toegevoegde waarde en finaal betere marges. Met het nieuwe gamma van bereide groenten en gerechten mikt Pinguin vooral op de groeiende markt van het component-koken, zowel in foodservice als retail. D'Lis Food werkt op zijn beurt voedingsconcepten uit op basis van de voedingsdriehoek en op maat van de klant. Pinguin, gespecialiseerd in vriesverse en koelverse groenten en groentebereidingen, beschikt over zes vestigingen: Pinguin Westrozebeke, Pinguin Langemark, Pinguin Ieper (Ieper), VDI (Lendelede), LegumLand Surgelés (Frankrijk, Ychoux), Bio Bergerac (Bergerac Frankrijk). Pinguin richt zich in hoofdzaak tot bedrijven uit de Food Industry, Food Service en Retail sector. Pinguin biedt aan zijn klanten een totaal concept aan, nl. The Vegetable Solution en speelt hiermee in op een markttendens die zich steeds meer richt naar componentkoken. Een eigen R&D centrum zorgt voor innovatie in producten en procédés.

Bron: Pinguin
Provider: Euronext Brussels