Persberichten - 25/04/2002
Dochter van Pinguin, d'Lis Food, neemt het Bretoense Euragra over
PRIMEL NEEMT EEN PARTICIPATIE VAN 20% IN D'LIS FOOD EN SLUIT EEN
STRATEGISCHE ALLIANTIE MET PINGUIN DOCHTER VAN PINGUIN, D'LIS FOOD,
NEEMT HET BRETOENSE EURAGRA OVER.
D'Lis Food, een dochter van Pinguin,
sloot deze week een strategische alliantie met Primel voor de
commercialisering van hun producten in Frankrijk en de Benelux. Primel
Gastronomie, een dochter van SILL, Société Industrielle Laitière du
Léon, is de Franse marktleider van de (vriesverse) bereide gerechten
onder private label (merk van de grootdistributeur). Door middel van
een kapitaalsverhoging neemt Primel eveneens een participatie van 20%
in D'Lis Food. Deze alliantie heeft onmiddellijk voor gevolg dat een
belangrijk productievolume kan gerealiseerd worden in de "Pinguin
Convenience" afdeling waardoor het kritisch volume zeker nog dit jaar
behaald wordt. De technologie waarover Pinguin Convenience beschikt
voor het mengen en coaten van groenten is complementair met deze van
Primel. Gelijktijdig met de kapitaalsverhoging neemt D'Lis Food
Euragra over. Euragra is producent van (vriesverse)bladgroenten,
groentepurees, soepen en sausen in minitablet-vorm (8 gram porties).
Euragra beschikt immers over de originele en unieke technologie van de
"Pello Freezer". De producten van Euragra zijn zowel aanvullend met
deze van Pinguin, D'Lis Food als Primel. Euragra realiseert met 45
mensen een omzet van 9 miljoen euro en is net zoals Primel en SILL
gesitueerd in Bretagne (Frankrijk). Deze alliantie, samen met de
integratie van Euragra, moet zorgen voor de verdere doorbraak en
ontwikkeling van de 'Convenience' afdeling van de Pinguin groep. De
zoektocht naar productinnovatie is de motor van een verhoogde
toegevoegde waarde en finaal betere marges. Met het nieuwe gamma van
bereide groenten en gerechten mikt Pinguin vooral op de groeiende
markt van het component-koken, zowel in foodservice als retail. D'Lis
Food werkt op zijn beurt voedingsconcepten uit op basis van de
voedingsdriehoek en op maat van de klant. Pinguin, gespecialiseerd in
vriesverse en koelverse groenten en groentebereidingen, beschikt over
zes vestigingen: Pinguin Westrozebeke, Pinguin Langemark, Pinguin
Ieper (Ieper), VDI (Lendelede), LegumLand Surgelés (Frankrijk,
Ychoux), Bio Bergerac (Bergerac Frankrijk). Pinguin richt zich in
hoofdzaak tot bedrijven uit de Food Industry, Food Service en Retail
sector. Pinguin biedt aan zijn klanten een totaal concept aan, nl. The
Vegetable Solution en speelt hiermee in op een markttendens die zich
steeds meer richt naar componentkoken. Een eigen R&D centrum zorgt
voor innovatie in producten en procédés.
Bron: Pinguin
Provider: Euronext Brussels