Provincie Utrecht

Persbericht

Werkconferentie vrijwilligerswerk in Provinciehuis

Vindt en bindt!

12-04-2002
Hoe vind je nieuwe vrijwilligers? En hoe houd je hen bij het vrijwilligerswerk betrokken? Over deze thema's organiseert de provincie Utrecht samen met stichting Schakels een werkconferentie. Deze bijeenkomst vindt op 24 april a.s. plaats in het Utrechtse Provinciehuis en is bedoeld voor gemeentebestuurders en ambtenaren die méér werk willen maken van beleid voor vrijwilligers. Ook bestuurders van vrijwilligersorganisaties zijn van harte welkom. Aanleiding voor deze werkconferentie is het Internationale Jaar van Vrijwilligers dat in 2001 werd gehouden. Voor veel Utrechtse gemeenten was dit jaar de gelegenheid om aan de slag te gaan met projecten die zich vooral richten op het werven van nieuwe, vaak jongere vrijwilligers. Verder wordt er vanaf vorig jaar steeds meer aandacht besteed - samen met locale vrijwilligersorganisaties
- aan het opleiden van vrijwilligers.

De provincie Utrecht is op deze initiatieven ingesprongen met een speciale subsidieregeling, waarvan de gemeenten nog tot november 2002 gebruik kunnen maken en waarmee gemeenten worden uitgenodigd om een Actieprogramma voor het vrijwilligerswerk op te zetten. De werkconferentie is bedoeld om aan de hand van workshops interessante voorbeeldprojecten te tonen. Zoals over de succesvolle aanpak van een vacaturebank voor vrijwilligers, het werven van jongeren, PR voor het vrijwilligerswerk en het opzetten van gemeentelijk vrijwilligersbeleid.

Sprekers tijdens de bijeenkomst zijn o.a. mw. Louise Groenman (voorzitter van de landelijke commissie stimulering lokaal vrijwilligersbeleid), burgemeester Wolterink-Oremus (gemeente Baarn), Rein van Ee (lid comité vrijwilligerswerk Amerongen) en Marie-Louise Hehenkamp (coördinator Matchpoint Amersfoort). De conferentie wordt ingeleid door Jan Streng, gedeputeerde welzijn bij de provincie Utrecht. Als dagvoorzitter treedt op Harry van Dam.

Aanvang van deze werkconferentie "Vindt en Bindt!" is om 13.00 uur. De bijeenkomst wordt om 16.00 uur beëindigd. Locatie: Statenzaal, Provinciehuis Utrecht, Pythagoraslaan 101.

Aanmelden?
Wilt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst? Neem dan tevoren even contact op met Renate de Jong, sector Maatschappelijke Ontwikkeling, tel. 030 - 258 2187.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl