Ingezonden persbericht

Persbericht onder embargo van nl.tree en EPN

Embargo tot woensdag 24 april 12.00 uur.

Joop Wijn en het Montessori Lyceum Amsterdam winnen LEK online

Den Haag, 24 april 2002 - Vandaag vond de prijsuitreiking van het project 'Leerlingen en Kamerleden online' plaats. Als winnaar rolden de leerlingen van klas 4 van het Montessori Lyceum uit de bus. In samenwerking met Joop Wijn, lid Tweede Kamer CDA, maakte deze klas de meest toegankelijke en inhoudelijk aansprekende website. Het Niftarlake College uit Maarssen eindigde na een nek aan nek race op de tweede plaats. Het resultaat van alle deelnemers is te zien op www.digischool.nl/lekonline

De prijsuitreiking is het sluitstuk van het onderwijsproject LEK online. Dit project is een initiatief van nl.tree - De bouwer van kennisnet en EPN - Platform voor de informatiesamenleving. Zij startten LEK online om het ict-gebruik in het voortgezet onderwijs te stimuleren. Bovendien vergrootte het project het politieke bewustzijn van de leerlingen. Leerlingen uit het voorgezet onderwijs kregen de opdracht om met kamerleden een website voor leeftijdsgenoten te bouwen. De inhoud van de site moest actuele informatie over politieke en maatschappelijke onderwerpen bevatten. nl.tree en EPN gaven met uiteenlopende middelen, zoals lesprogramma's en een digitale leeromgeving, ondersteuning aan de deelnemers van het project.

De prijsuitreiking vond plaats onder leiding van Frits Wester. De vakjury die de winnaar selecteerde bestond uit Arko van Brakel (directeur van Puntedu, oprichter van Euronet), Victoria Koblenko (actrice) en Mark van den Brink (winnaar Thinkquest). Tijdens de prijsuitreiking gaven deze juryleden een toelichting op hun beoordeling van de websites. Het verschil tussen de winnaar en nummer twee was volgens de jury zo klein dat in overleg met organisatie is besloten om beide klassen een prijs toe te kennen. Daarom ontvingen zowel het Montessori Lyceum als het Niftarlake College een geavanceerde digitale camera.

Noot voor de redactie,