Productschap Wijn
Nieuws
Unicum: Château Latour 2 dagen in Nederland
UITNODIGING
Het gerenommeerde importbedrijf Wijnkoperij H.F.A. Okhuysen te Haarlem
stelt
u in de gelegenheid deel te nemen aan een verticale proeverij gewijd
aan
Château Latour, Premier Grand Cru Classé Pauillac. Voor de ware
wijnliefhebber, die van top-Bordeaux in het bijzonder, is dit een
buitenkansje: nooit eerder kwam een 1er Grand Cru Classé uit de Médoc
voor
een verticale proeverij naar Nederland.
De twee proeverijen, die plaatsvinden op 22 april in Restaurant
Vossius te
Amsterdam en op 23 april in Restaurant De Bokkedoorns te Overveen,
zullen
van commentaar worden voorzien door Frédéric Engerer, directeur van
Château
Latour.
Chef Robert Kranenborg van Restaurant Vossius en chef Lucas Rive van
Restaurant De Bokkedoorns verdiepten zich vooraf intensief in de
wijnen van
Château Latour en stelden als begeleiding van de wijnen enkele
bijzondere
gerechten samen.
Elk van beide proeverijen heeft een geheel eigen benadering: de
proeverij
bij Restaurant Vossius kent een experimenteel karakter, terwijl die
bij
Restaurant De Bokkedoorns klassiek van opzet is.
The Wine & Food Association zal in Proefschrift uitgebreid verslag
doen van
beide evenementen en zal bovendien een exclusief interview met
Frédéric
Engerer publiceren.
Hoe zien de proeverijen er uit?
Restaurant Vossius, Amsterdam maandag 22 april:
15:30 uur Ontvangst met een glas Champagne Veuve A. Devaux, Cuvée D
16:00 uur Aanvang proeverij.
Steeds zullen een jonge en een oude wijn naast elkaar worden geproefd,
waarvan de jaargangen duidelijke overeenkomsten bezitten. Bij elk duo serveert Robert Kranenborg een bijpassend gerecht.
De te proeven wijnen zijn:
Les Forts de Latour 1995, 1989
Château Latour 1999, 1997, 1996, 1991, 1990, 1988, 1986, 1985, 1982,
1978
19 :30 uur Einde
Restaurant De Bokkedoorns, Overveen dinsdag 23 april:
10:00 uur Ontvangst met een glas Champagne Veuve A. Devaux, Grande
Réserve
10:30 uur Aanvang proeverij
De te proeven wijnen zijn :
Les Forts de Latour 1999, 1998, 1996
Château Latour 1999, 1998, 1997, 1995, 1994, 1989, 1986
12:30 uur Neutraliseren met Champagne Veuve A. Devaux, Cuvée D
13:00 uur Aanvang lunch
Begleidende wijnen :
Les Forts de Latour 1990
Château Latour 1994, 1988, 1985, 1982
15:00 uur Einde lunch
Inschrijven
Om deel te nemen aan een van deze proeverijen gelieve u zo spoedig
mogelijk
en uiterlijk 14 april aan te melden bij Wijnkoperij H.F.A. Okhuysen,
telefonisch: 023 531 22 40, per fax: 023 532 48 15 of per e-mail:
vineus@okhuysen.nl
Geeft u duidelijk aan voor welke proefdag u wenst in te schrijven en
met
hoeveel personen (maximaal 4 personen per inschrijving).
Kosten en betaling
Voor beide dagen komt de prijs van de proeverij en déjeuner op een
bedrag
van 375 per persoon.
U gelieve dit bedrag zo spoedig mogelijk en uiterlijk 19 april aan
Wijnkoperij H.F.A. Okhuysen over te maken op giro 123810 of per bank:
ING
Bank te Haarlem, nr. 67.08.13.958.
Copyright © 1996-2002 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum