Gemeente Wassenaar
PERSBERICHT
Op zondag 21 april 2002 vindt in het raadhuis "De Paauw" aan de Raadhuislaan 22 in Wassenaar een bijzonder concert plaats van het Gaudae Trio
De leden van het Gaudae Trio hebben zowel in Nederland als in het buitenland veel ervaring in de kamermuziek opgedaan. Ook in deze combinatie gaven zij menig concert. Het thema waarop zij het programma voor seizoen 2001-2002 hebben gebaseerd is de éénwording van Europa. Het Gaudae Trio neemt de luisteraars mee op een muzikale reis langs verschillende Europese culturen.
Harmke Brouwer (1974) kreeg haar eerste harplessen op tienjarige leeftijd. Vanaf haar elfde jaar studeerde zij harp bij Susanna Mildonian aan de vooropleiding van het Conservatorium in Tilburg. Sinds 1991 studeerde zij aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, waarvoor zij in 1997 'met onderscheiding' slaagde; tevens ontving zij in 1997 de 'Jean Risler prijs'. Sedert 1992 combineerde zij deze studie met Muziekwetenschappen aan de universiteit van Utrecht, waar zij in 1998 afstudeerde. Zij volgde Masterclasses bij Susan McDonald, Edward Witsenburg, Marielle Nordman en Germaine Lorenzini, bij wie ze momenteel nog studeert. Tevens nam zij vier maal deel aan de zomercursus in Siena, waar zij in 1995 de Diploma d'Onore kreeg uitgereikt. Zij was laureate tijdens het Prinses Christina Concours (1991) en de Stichting Jong Muziektalent Nederland (1989 en 1993). Op het Nederlands Harpconcours (1994) en het internationaal Harpconcours te Spotorno, Italië (1995) behaalde zij de eerste prijs. Zij trad op als soliste met het Brabants Kamerorkest, Camerata Antonio Lucio en vele malen met het Orquestra Sinfonica Municipal de Campinas in Brazilië. Meerdere malen was zij te horen op zowel radio als televisie. In maart 1996 had zij de eer te mogen spelen voor H.M. Koningin Beatrix en Z.K.H. Prins Claus.
Norman Jansen (1969) begon op negenjarige leeftijd altviool te spelen. Op zestienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het Conservatorium van Tilburg bij Ervin Schiffer en Marjolein Dispa. Tijdens deze studie werd Norman prijswinnaar op het 4e nationale concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In deze periode werd hij aangewezen als aanvoerder / solo-altist van het Brabants Kamerorkest en speelde hij in het barok ensemble 'Rejouissance'. Na zijn Tilburgse studie vervolgde hij deze aan het Conservatorium van Amsterdam, alwaar hij in 1995 het UM diploma behaalde, eveneens bij Marjolein Dispa. In 1996 ging Norman studeren aan de Indiana University School of Music bij Atar Arad (Cleveland Quartet), Alan de Veritch, Susann McDonald en Jacques Zoon. In 1997 ontving hij het Performer Diploma van de Indiana School of Music. Verder volgde hij Masterclasses bij Donald Weilerstein (Cleveland Quartet) en het Daniel Quartet en nog volgt hij lessen bij Max Roosenstein. Sedert 1998 bespeelt Norman een mooie Max Möller altviool, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Robert Vroegindeweij (1970) begon op tienjarige leeftijd met fluitspelen. Al vroeg gaf hij blijk van zijn talent door een eerste prijs te winnen op het Nationaal fluitconcours. Robert studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant, bij wie hij in 1996 afstudeerde. In 1995 volgde Robert lessen bij Timothy Hutchins, solofluitist van Orchestre Symfonique de Montreal, aan de McGill University te Montreal. Daarna vervolgde hij zijn opleiding aan de Indiana University in de USA bij Jacques Zoon, waar hij in 1997 cum laude afstudeerde voor het 'Performer Diploma'. Robert volgde Masterclasses bij Kate Lukas, James Scott, Wissam Boustany, Barthold Kuycken en William Bennet en kamermuzieklessen bij o.a. Rotislav Dubinsky (Borodin Kwartet) en Susan Mc Donald. Hij speelde binnen de Indiana University in verschillende symfonieorkesten, remplaceert tegen-woordig in diverse beroepsorkesten en is zeer actief op het gebied van kamermuziek. Sinds 1997 bespeelt Robert een houten dwarsfluit, waarvan hij het kopstuk zelf maakte, waardoor hij in staat is een nog persoonlijker en verfijnder klankkleur te creëren.
Op het programma staan werken van Bax, Piston, Moreno-Buendia en Debussy..
Aanvang concert: 12.00 uur.
Entree: ¤ 10,50
Leden van K&O en het Nut en leerlingen van de Streekmuziekschool Leiden en omgeving betalen ¤ 9,50. Voor jongeren tot 23 jaar wordt ¤ 8,-- gerekend.
Raadhuis "De Paauw"
Raadhuislaan 22 Wassenaar
Informatie: 070-5122307