Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 21-04-2002 Mediaberichten 21 april (17.30 uur, laatste berichten)

METERIK Vrouw valt van paard en raakt ernstig gewond

METERIK Zaterdagmiddag is een 20-jarige vrouw uit Meterik ernstig gewond geraakt, toen zij van haar paard werd geworpen. Haar vader hield het paard bij de teugel, maar kon niet verhinderen dat de hengst, die nog moest worden ingereden, begon te bokken en te steigeren. De vrouw viel achterover van het paard en het paard viel boven op haar. Zowel een ambulance als een traumahelicopter kwamen ter plaatse. De vrouw is met ernstige verwondingen zo snel mogelijk door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo, waarbij de politie diverse kruisingen heeft afgezet.

ROERMOND Twee aanhoudingen na verzet tegen politieoptreden

ROERMOND De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee aanhoudingen verricht na mishandeling en verzet tegen het politieoptreden. Een 20-jarige man en een 21-jarige man, allebei uit Roermond, werden om 3.00 uur na herhaalde waarschuwingen, aangehouden. Ze zochten ruzie met anderen in het uitgaansgebied en bedreigenden hen. Toen de politie hen vergeefs enkele keren verzocht zich te verwijderen en naar huis te gaan, werden ze allebei gearresteerd. Tijdens die aanhouding verzette de 20-jarige zich hevig. Hij deelde daarbij een karatetrap uit aan één van de agenten. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt wegens het opzettelijk niet voldoen aan vorderingen van de politie. Tegen de twintig-jarige is apart proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling.

REGIO Snelheid: 6000 gecontroleerd, 820 bekeuringen

REGIO Op diverse plaatsen in Noord- en Midden-Limburg heeft de politie het afgelopen weekend snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal werden bijna 6000 automobilisten gecontroleerd. Er werden 820 bekeuringen uitgedeeld.

VENLO - Op diverse plaatsen in de bebouwde kom van Venlo werden vrijdagmiddag en avond 200 automobilisten gecontroleerd. Daarbij werden 37 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/uur.

HORST - Bij een radarsnelheidscontrole van het verkeershandhavingsteam op de Venlose weg, de Meterikseweg en de Stationsstraat in de bebouwde kom, werden vrijdagochtend en middag 3950 automobilisten gecontroleerd en 500 bekeuringen uitgedeeld. Hoogst gemeten snelheid was 94 km/uur, waar 50 is toegestaan.

WEERT Bij een snelheidscontrole vrijdagavond op de Emmasingel, Wilhelminasingel en de Driesveldlaan, werden vier bekeuringen uitgedeeld. Eén van de vier reed 87 km/uur, waar 50 is toegestaan.

KONINGSBOSCH Bij een radarsnelheidscontrole zaterdagmiddag op de Kerkstraat werden 235 automobilisten gecontroleerd. 25 van hen kregen een bekeuring. Hoogstgemeten snelheid was 69 km/uur.

ECHT Bij een radarsnelheidscontrole zaterdagochtend op de Maasbrachterweg, werden 289 voertuigen gecontroleerd. 35 van hen reden te hard. Hoogstgemeten snelheid was 78 km/uur, waar 50 is toegestaan.

VENLO Op de Weselseweg en op de Burgemeester van Rijnsingel heeft het verkeershandhavingsteam zaterdagmiddag en -avond 1300 autos op snelheid gecontroleerd en 223 bekeuringen uitgedeeld. Eén van de overtreders reed 97 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

VENLO 28 keer zonder gordel

VENLO Bij een controle van het verkeershandhavingsteam zaterdagavond op de Nijmeegseweg, werden 28 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel. Eén van de overtreders vond in de bekeuring aanleiding de agent te beledigen en kreeg een extra boete van 220 euro (zie eerder persbericht).

VELDEN Bushalte vernield, twee aanhoudingen

VELDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 15-jarige en een 16-jarige jongen uit Velden aangehouden op verdenking van vernielingen van een bushalte aan de Rijksweg. De jongens hadden rond 1 uur s nachts met stenen de ruiten van de bushalte ingegooid. Daarbij raakte ook een auto die in de buurt stond beschadigd. De jongens zijn gehoord en de politie heeft procesverbaal opgemaakt. De jongens hebben de nacht in de politiecel doorgebracht en werden zondagmiddag overgedragen aan hun ouders. De zaak zal via snelrecht voor minderjarigen worden afgehandeld.