Ingezonden persbericht

PERSBERICHT 21 APRIL 2002-04-21

NEDERLANDSE ACTIVISTEN AUTONOOM CENTRUM NU BIJ COMPOUND ARAFAT RAMALLAH

MOGELIJK OP HANDEN ZIJNDE COMMANDOAKTIE TEGEN ARAFAT C.S. IS REDEN VOOR DE GROEP BUITENLANDERS OM BESCHERMING TE BIEDEN PLUS EEN MOGELIJK BLOEDBAD TE VOORKOMEN DOOR AANWEZIGHEID

IDF LOSTE SALVO-SCHOTEN EN GOOIDE DRUKGRANATEN

De mensen die vanuit het Autonoom Centrum (AC) Amsterdam in Palestina zijn, staan momenteel bij de compound van Arafat in Ramallah. Zij waren vlakbij de hoofdingang van de compound van Arafat, toen IDF hen verdreef, eerst door duwen/trekken, toen door salvo-schoten en drukgranaten, waarbij twee mensen hierbij lichtgewond zijn geraakt, een camera en telefoon in beslag zijn genomen. Een twintigtal IDFers was witheet, enkelen van hen leken totaal doorgedraaid aldus de activisten. Tanks rolden langs de acitvisten met de loop op de activisten gericht.
De actie naar de hoofdingang te lopen was als afleiding voor een tweede groep die via een andere ingang naar binnen wilde. Er is uit betrouwbare bron vernomen dat het Israelische leger op zeer korte termijn een commando-actie tegen Arafat c.s. zal doen. De groepen willen door hun aanwezigheid bescherming bieden en een bloedvergieten voorkomen. Een zestal mensen is nu binnen bij Arafat, negen anderen zijn weggeslagen, in de modder en op de grond gegooid. De ACers vertrokken eerder vandaag met een groep mensen vanuit Jeruzalem naar Ramallah naar de compound van de Palestijnse Autoriteit.

Voor pers bereikbaar in Ramallah
Nanda Lauriks 06-52463230
Ed Hollants 0641527537
Anton Luccioni 06-53387792
Zie ook www.freewhere.nl
Of bel steungroep Autonoom Centrum 020-6126171
E: ac@autonoomcentrum.nl