Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 21-04-2002 Mediaberichten zondag 21 april 2002 (15.30 uur)

SEVENUM Aanhoudingen op heterdaad na inbraak

SEVENUM De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee 21-jarige mannen uit Polen op heterdaad aangehouden op de Horsterweg op verdenking van inbraak en diefstal. De politie trof de twee mannen aan in een caravan op een parkeerplaats aan de Horsterweg. Ze hadden de deur van de caravan geforceerd en spullen daaruit ontvreemd. Ook hadden ze in de caravan de nacht doorgebracht. Beide mannen werden meegenomen naar het politiebureau, waar procesverbaal is opgemaakt. De zaak zal via snelrecht worden afgedaan. Daarna zijn de mannen overgedragen aan de vreemdelingendienst en in vreemdelingenbewaring gesteld.

VENLO Ontvoering en mishandeling eindigt in Alem (Gld.)(2)

VENLO De twintig-jarige man uit Venlo die vrijdagnacht werd ontvoerd en mishandeld, is het slachtoffer geworden van een wraakactie vanwege een mislukte drugsdeal. De man werd opgepikt op het Stationsplein in Venlo, waar hij met een onbekende man een afspraak had gemaakt. Vervolgens werd hij tegen zijn zin door vier mannen meegenomen. Hij is onderweg door hen mishandeld, waarna hij zaterdagochtend om zes uur ter hoogte van Alem (Gld.) uit de auto is gezet. De man had een wond op zijn achterhoofd en diverse kneuzingen in zijn gezicht.

(zie eerder mediabericht van zaterdag 20 april)

LINNE Eén aanhouding tijdens Nacht van Linne

LINNE De politie heeft zaterdagochtend tijdens de Nacht van Linne een 29-jarige man uit Linne aangehouden, nadat hij tegen sluitingstijd op de vuist was gegaan met een andere feestganger. Het gebeurde bij de feesttent, waar de politie de hele avond en nacht in de buurt was om ordeverstoringen in de kiem te smoren. De man, die onder invloed van alcohol was, moest door de agenten in de boeien worden geslagen en werd naar het bureau in Roermond gebracht. Daar bleef het bij een bekeuring voor openbare dronkenschap, waarna de man naar huis is gebracht.

REUVER Aanhouding na vernieling en afpersing met geweld

REUVER De politie heeft vrijdagavond rond 23.00 uur een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van vernieling en afpersing met geweld. De man, te gast op de Lommerbergen, had een receptiemedewerker van het vakantiepark een kopstoot gegeven en een lamp en een stoel vernield, met de bedoeling geld van hem te krijgen. De man beweerde overvallen te zijn door een taxichauffeur en hield de receptiemedewerker daarvoor aansprakelijk. Dezelfde man werd verdacht van een poging van diefstal met geweld en afpersing op de Parklaan, een kwartier eerder. Een 27-jarige vrouw uit Reuver werd omstreeks kwart voor elf door de verdachte klem gereden, uit de auto gesleurd, terwijl hij geld van haar eiste. Heldhaftig optreden van een echtpaar dat hiervan getuige was, voorkwam erger. De 35-jarige man uit Reuver greep in en kreeg een klap. Zijn 32-jarige echtgenote trapte de aanvaller vervolgens in zijn kruis, waarop de man in zijn auto er vandoor ging. De verdachte was onder invloed van alcohol toen hij door de politie op het vakantiepark werd aangehouden en naar het bureau in Roermond werd gebracht. Daar is hij de volgende ochtend gehoord, voorgeleid en in verzekering gesteld.