Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 14.15 uur

Brand in flat

UTRECHT Op zaterdag 20 april werden politie en brandweer gewaarschuwd voor een brand in een flat aan de Rauwenhofflaan. Om 02.52 uur werd gemeld dat een hoekwoning op de zesde etage in brand stond. De brandweer en politie zagen dat er een deur van het trapportaal op de zesde etage brandde. De brand werd geblust. De deur werd vermoedelijk in brand gestoken.

Gestolen voertuig met drie verdachten

UTRECHT Op zaterdag 20 april werd omstreeks 18.20 uur op de Croeselaan een personenauto door de politie gecontroleerd, die bij navraag gestolen bleek te zijn in de provincie Noord-Brabant. De drie inzittenden, inwoners van Helmond en respectievelijk 31 en 24 jaar oud, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ter beschikking gesteld van de politie van Helmond.

Motorrijder rijdt rotonde verkeerd om

UTRECHT Op zaterdag 20 april, omstreeks 23.05 uur werd de politie gemeld dat een motorrijder was gevallen op de C.H. Letschertweg. De motorrijder, een 28-jarige inwoner van Montfoort had onder invloed van alcohol de rotonde linksom genomen en was gevallen toen hij tegen de middengeleider aankwam. Vervolgens zette hij zijn motor overeind en reed, inmiddels met een lekke voorband, weer verder in de richting van de Meerndijk. Hier viel hij weer door de schade die aan de motor was ontstaan. Een achterop komende personenauto kon niet voorkomen dat hij met zijn auto over de motorfiets reed, die midden op het wegdek lag. De motorrijder bleef ongedeerd en werd aangehouden voor een ademanalyse aan het bureau. Hieruit bleek dat hij 2,1 promille aan alcohol in zijn lichaam had. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De motorfiets raakte zwaar beschadigd.

Onder invloed achter het stuur

UTRECHT Op zondag 21 april zagen agenten omstreeks 03.30 uur een personenauto uit de parkeergarage aan het Vredenburg rijden, waarvan de bestuurder slingerend met het voertuig reed. De bestuurder werd gecontroleerd waarbij bleek dat hij alcohol had gedronken. De verdachte, een 35-jarige inwoner van Utrecht, werd aangehouden. Uit de ademanalyse aan het bureau bleek dat hij 2,7 promille aan alcohol in zijn lichaam had, ruim 5 keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleek dat zijn auto niet was verzekerd en bleek de verdachte nog gezocht te worden voor andere te betalen boetes.