Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-04-2002 Persberichten, district Binnensticht, 14.00 uur

Verkeerscontrole Hoofdstraat

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Zaterdagmiddag heeft de politie bij een verkeerscontrole 47 overtredingen geconstateerd.

De controle vond tussen 12.15 en 14.00 uur op de Hoofdstraat plaats, ter hoogte van de rotonde bij de Akkerweg en de Horstlaan. Bij 41 bestuurders werd het niet dragen van de veiligheidsgordel geconstateerd, vier automobilisten overtraden de maximum snelheid van 50 km per uur, een automobilist was niet handsfree aan het bellen en een bromfietser droeg geen helm.

Aanhoudingen voor diefstal auto

BILTHOVEN Zaterdagmiddag heeft de politie drie verdachten aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Omstreeks 15.30 kreeg de politie de melding dat een aantal mannen bezig waren een auto voorzien van een Belgisch kenteken in een garagebox te duwen. Toen de politie ter plaatse kwam, was er geen auto meer in de box te vinden. Vervolgens werd op een parkeerplaats op de Staartmeeslaan de auto aangetroffen. Aan de hand van het chassisnummer kon de politie achterhalen dat de auto als gestolen vermeld stond. Een van de verdachten kwam vervolgens langs fietsen en werd aangehouden. Naar aanleiding van het verhoor kon de politie nog twee andere verdachten aanhouden. Het gaat om twee mannen uit Bilthoven van 22 en 17 jaar en een 18-jarige man uit Utrecht. Alle drie zitten vast op het politiebureau.

Doorrijden na aanrijding onder invloed

DEN DOLDER Zaterdagavond is een dronken automobiliste tegen een lantaarnpaal aangereden en vervolgens doorgereden. De politie heeft haar vervolgens in haar woning kunnen aanhouden.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding binnen van een aanrijding tegen een lantaarnpaal op de Pleineslaan. Vanaf de plaats van de aanrijding kon de politie een oliespoor volgen naar de woning van de verdachte. Aanvankelijk wilde de 45-jarige vrouw niet opendoen maar toen ze dit toch deed, werd ze door de politie aangehouden. Uit de blaastest bleek een alcoholpromillage van 1,85 promille. Op grond hiervan werd haar rijbewijs ingevorderd.

Eenzijdig ongeval onder invloed

BUNNIK In de nacht van zaterdag op zondag is een inwoner uit Bunnik onder invloed uit een bocht op de Sportlaan gevlogen.

De 38-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 03.00 uur op de Sportlaan komende vanuit Zeist en is vermoedelijk met een te hoge snelheid in de berm terecht gekomen waarna de auto een lantaarnpaal ramde die daardoor afbrak. Op basis van de ademanalyse bleek de man teveel te hebben gedronken en is zijn rijbewijs ingevorderd. De man had naar aanleiding van het ongeval geen letsel.