PERSBERICHT
18/04/2002
KEUKENGEHEIMEN 3
Delia Smith
Delia Smith schreef reeds talloze kookboeken en presenteert al ruim 25
jaar kookprogramma's op de BBC, maar het derde en laatste deel uit de
serie Keukengeheimen heeft, naar haar eigen zeggen, iets bijzonders
dat geen van haar vorige boeken bevat.
Haar zoektocht naar de oorsprong van het koken en de meest behulpzame
basistechnieken begon in het eerste deel van Keukengeheimen met Hoe
kook je een ei? en eindigt nu in dit deel met nieuwe receptideeën die
ontsproten aan de chatsessies met trouwe lezers. Ging ze bij het
schrijven van haar voorgaande boeken vooral uit van haar eigen
intuïtie, nu liet ze zich rechtstreeks door haar publiek inspireren.
Op veler verzoek stelde ze daarom de hoofdstukken lekker slank en
feestelijke gelegenheden samen. Met Delia's nauwgezette aanwijzingen
tovert iedereen zonder stress een weergaloos warm of koud buffet op
tafel.
Voor thuiskokers die goed en met plezier willen koken, is degelijk
keukengerei onmisbaar. Ook daar besteedt Delia aandacht aan. Ze maakt
onderscheid tussen onnodige impulsaankopen en deugdelijk
keukenmateriaal, gestoeld op haar jarenlange ervaring en ze waarschuwt
tegen valkuilen waarin ze zelf liep. Tevens laat ze zien hoe we de
beste resultaten boeken met keukenmachines, brood- en ijsmachines. Een
ander onderwerp is peulvruchten. Van azuki- tot zwartoogboon, ze zijn
weer helemaal terug van weggeweest. Net als inmaken overigens. Op de
vraag waarom je in hemelsnaam jams, chutney of pickles zelf zou maken
omdat er immers keuze te over is, antwoordt Delia eenvoudigweg dat
niets kan tippen aan het eigengemaakte potje jam. De basistechnieken
zijn bovendien verbluffend eenvoudig. Dat geldt ook voor het maken van
de patés, terrines en (originele) hartige taarten. Even warm
aanbevolen zijn de recepten waarmee ze een ode brengt aan de
glorierijke Engelse puddinggeschiedenis: watertandend lekker. Zoals de
voorgaande delen biedt Keukengeheimen 3 naast inspiratie een stevige
basis voor iedereen die graag lekker wil koken maar een grondige basis
mist. Iedereen die deel 1 en 2 al heeft, mag dit deel niet missen!
Delia Smith is de succesvolste kookboekenschrijfster van Groot-Brittannië; van haar boeken zijn al meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. Tevens is ze adviserend redacteur van Sainsbury's Magazine en directielid van de Norwich City Football Club. Miki Duisterhof verzorgde de prachtige fotografie. Ze werkt voor tijdschriften zoals Food & Wine, Town & Country en House & Garden.
Eerder verschenen in deze reeks: Keukengeheimen deel 1 en 2 (90 6097
487 5 / 90 6097 543 X).
Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met Standaard Uitgeverij,
Antwerpen.
Vertaling: Jacques Meerman
Formaat: 21,5 x 27,5 cm
Omvang: 240 blz.
Uitvoering: gebonden met stofomslag
Illustraties: in kleur
Prijs: 35,65 euro
ISBN: 90 76685 622
NUR: 441
Een verzoek om een recensie-exemplaar kunt u per e-mail
(pers@schuytco.nl) doorgeven. Voor meer informatie kunt u contact
opnemen met Irene Munk.