Politie Amsterdam-Amstelland

Overvaller gijzelt winkelier
17-4-2002. Een overval op een winkel aan de Burgemeester de Vlugtlaan liep vanochtend uit op een gijzeling. De twee daders zijn aangehouden.

Vanmorgen rond half negen werd een medewerker bij het openen van een winkel aan de Burgemeester De Vlugtlaan door twee overvallers mee naar binnen gedwongen. Een andere medewerker zag dit gebeuren en waarschuwde meteen de politie.
De politie rukte met veel personeel uit en omsingelde het pand. Een 19-jarige overvaller kon na korte tijd buiten worden aangehouden toen hij via de achterzijde het pand wilde verlaten. Hij was in het bezit van een vuurwapen. De andere overvaller, gewapend met een mes, hield de geknevelde medewerker in de winkel gegijzeld. Een onderhandelaar van de politie wist de gijzelnemer te bewegen zich over te geven. De man kwam, samen met de gegijzelde, met de handen omhoog het pand uit en kon worden aangehouden.
Het inmiddels opgetrommelde arrestatieteam hoefde niet tot actie over te gaan. De twee verdachten zijn ingesloten.


---

Verkeerscontroles
17-4-2002. Gisteren en vandaag heeft de politie diverse verkeerscontroles gehouden in de regio. Er werd met name gelet op het dragen van de autogordel, hetgeen in de maanden april en mei door de regiokorpsen in Noord-Holland tot speerpunt is benoemd. In totaal werden 73 bestuurders en inzittenden bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Bromfietscontroles
Bij een brom- en snorfietscontrole op de Keizer Karelweg in Amstelveen werden 17 voertuigen gecontroleerd. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal omdat hun bromfiets te veel vermogen had. Eén persoon werd bekeurd omdat zijn brommer niet voorzien was van de vereiste gele plaat.

Zijdeveld (Uithoorn)
Een brom- en snorfietscontrole op Zijdeveld in Uithoorn leverde 18 processen-verbaal op. In totaal werden 16 brommers en snorfietsen gecontroleerd. Te veel vermogen, te veel geluid en diverse technische gebreken werden geconstateerd en bekeurd.


---

Jeugdige messentrekker
17-4-2002. Een 14-jarige jongen heeft gisteravond rond tien uur na een ruzie op de Ghandilaan zijn 16-jarige tegenstander neergestoken. De 14-jarige dader liep na een straatruzie naar huis en haalde daar een mes waarmee hij zijn tegenstander meerdere keren in zijn been stak. Deze is overgebracht naar een ziekenhuis en mocht na behandeling naar huis. De jonge dader is door de politie aangehouden.


---