Gemeente Breukelen


ZWEMBAD DE MEENT WEER OPEN? De Stichting Zwembad De Meent 2002 i.o. is druk bezig om dit seizoen zwembad De Meent in Breukelen weer open te krijgen. Gepland wordt om het zwembad op zaterdag 25 mei in gebruik te nemen en te sluiten op 1 september. De openingstijden worden, als alles rond is, binnenkort bekend gemaakt.

In 2001 is het zwembad helaas gesloten geweest. Dalende bezoekersaantallen en nieuwe veiligheidsvoorschriften waren hier debet aan. Dit seizoen is een enthousiaste groep vrijwilligers bezig om het zwembad aan de Scheendijk in Breukelen weer op poten te krijgen. De voorzieningen worden enigszins op peil gebracht: voldoende om dit seizoen de deuren te openen voor zwemlustige bezoekers.

Na afloop van de zomer wordt bekeken hoe het verder moet met De Meent.

Het zwembad heeft nog (betaalde) toezichthouders nodig voor 10 uur of meer die in bezit zijn van de diplomas EHBO, Reanimatie en Reddend zwemmen. Belangstellenden kunnen hierover contact opnemen met Dita van Muiswinkel, telefoon (0346) 263 108.

RaboBANK schenkt gemeente elektronisch scorebord

Op vrijdag 12 april overhandigde Marco Kastelein,

images/onthullingscorebord.JPG

kantoordirecteur Rabobank Breukelen, het elektronische scorebord van de Stinzenhal aan de gemeente. Symbolisch, want het bord doet al dienst sinds vorig jaar zomer.

Klaas Wiersema nam als wethouder het cadeau in ontvangst. Gemeente en sporters waarderen de geste van de Rabobank ten zeerste. Aansluitend op dit ceremonieel streden 15 teams om de eer van de beste volleybalploeg van Breukelen. Winnaar werd het team van RSC Brocklede.

WIJZIGING OPHALEN HUISVUIL

Vanwege de komende feestdagen is de route voor het ophalen van huisvuil als volgt gewijzigd: het huisvuil van dinsdag 30 april (Koninginnedag) wordt woensdag 1 mei opgehaald.

SLUITING GEMEENTEWERF

Op maandag 29 april en dinsdag 30 april zijn de gemeentewerf aan de Sportweg in Kockengen en het aanbiedstation aan de Kanaaldijk-oost in Breukelen gesloten. Er kan dus geen afval gebracht worden. GEMEENTEHUIS GESLOTEN

Maandag 29 april en dinsdag 30 april is het gemeentehuis gesloten.

GEZOCHT: HANDIGE VRIJWILLIGER

Wij in t Heycopcentrum zoeken een handige vrijwilliger, die zo nu en dan wat kleine klusjes voor ons kan opknappen.

Wat houdt dit in? Bijvoorbeeld het nakijken van het meubilair, iets ophangen, een handige oplossing voor een technisch probleempje vinden, nakijken van rolstoelen en rollators, het vervangen van een lamp en meer van dat soort zaken. Niet moeilijk of zwaar maar het vraagt wel wat handigheid en tijd.

Heeft u tijd en twee rechterhanden en wilt u zich in een gezellige omgeving dienstbaar maken, dan moet u vooral bellen met t Heycopcentrum, tel. 0346-261833 en vragen naar Ans van Vliet of Maarten Stulemeijer. U kunt ons ook per e-mail bereiken: swob_breukelen@zonnet.nl.

LEREN OVER WEIDEVOGELS

Basisschoolkinderen van de groepen 5 en 6 leren over weidevogels en de bescherming van deze vogels tijdens een excursie.

De Milieudienst Noord-West Utrecht afdeling NME organiseert in week 15 en 16 voor de groepen 5 en 6 van de basisscholen in Breukelen een excursie over weidevogels. Om te beginnen, bekijken de kinderen dias over weidevogels. Zo krijgen ze vooraf een beeld van de vogels die ze te zien (kunnen) krijgen, hoe die zich gedragen en wat de verschillen en overeenkomsten zijn.

Met name de kievit, grutto, tureluur en scholekster komen prominent naar voren.

Daarna gaan de kinderen het veld in met een weidevogelbeschermer. In linie zoeken de kinderen naar nesten of kuiltjes. Kieviten maken eerst een kuiltje met wat strootjes en daarna worden de vier eieren gelegd.