Gemeente Hoogeveen


---

9 april 2002

Woensdag 17 april 20.00 uur

Digitaal spreekuur nieuwe wethouders over koers 2002-2006

Op 25 april a.s. wordt het nieuwe college benoemd door de gemeenteraad. Twee van de beoogde wethouders in het college zijn nieuw: Sjoukje de Haan van het CDA en Jan Stoefzand van Gemeentebelangen. Zij zullen volgende week woensdag, 17 april, een digitaal spreekuur houden over het nieuwe collegeprogramma.

Het te benoemen college vormt vanaf 25 april het dagelijks bestuur van de gemeente. Wethouders zijn naast Stoefzand en De Haan, Thijs Leistra (CDA) en Wietze van der Zwaag (PvdA). Burgemeester Urlings is voorzitter van het college. De koers die ze gaan varen is vastgelegd in een collegeprogramma. Dit wordt ook op 25 april vastgesteld in de raad.

De koers

Rode draad in het collegeprogramma is doorgaan op de ingeslagen weg van het huidige college. Dat wil zeggen letterlijk en figuurlijk "ruimte bieden voor de eigen identiteit van de diverse (groepen) inwoners." En daarnaast "kwaliteit stellen boven kwantiteit".

Basiskwaliteiten Hoogeveen

Het college wil de basiskwaliteiten van Hoogeveen koesteren en versterken, zoals: variatie tussen stedelijk, dorps en landelijk wonen; de combinatie van moderne voorzieningen die horen bij de regiopositie en de rust en de ruimte; de ligging op een knooppunt van belangrijke autosnelwegen; de vele vormen van bedrijvigheid; het sterke verenigingsleven en de krachtige sociale verbanden en de relatieve veiligheid.

Inbreng van Hoogeveners

Bij dit alles wil het college zich laten leiden door de inbreng vanuit de samenleving. Het wil het proces zo inrichten dat inwoners, organisaties en instellingen in een vroeg stadium ruim de gelegenheid krijgen om een actieve bijdrage te leveren. Het college wil een transparante, betrouwbare en correcte partner zijn.

Grote projecten

Er zijn een aantal grote, voor velen merkbare projecten waar het college de komende jaren veel aandacht aan zal besteden. Deze zijn onder andere de ontwikkeling van Buitenvaart en Riegmeer, de vernieuwing van wijken (Krakeel, Schoonvelde-oost, Centrum-oost), dorpen (Nieuwlande) en bestaande bedrijventerreinen, en de realisatie van een asielzoekerscentrum.

Het collegeprogramma is te vinden via www.hoogeveen.nl/nieuws en in het voorlichtingscentrum.

Het digitaal spreekuur van De Haan en Stoefzand begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Iedereen kan - zonder aanmelding vooraf - meedoen of alleen meekijken. Het spreekuur is te bereiken via de startpagina van www.hoogeveen.nl. De tekst van het gesprek is een dag later te lezen op diezelfde plek

© Copyright Gemeente Hoogeveen