Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-04-2002 3e persbericht van woensdag 17 april 2002

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal portemonnee
Woensdagmiddag rond 15.00 uur is van een 76-jarige vrouw uit Muiden haar portemonnee gestolen. In een winkel op de Rechtestraat spraken twee meisjes haar in gebrekkig Nederlands aan. Hierop hielp de vrouw de meisjes bij het zoeken van kleding. Later toen zij wilde afrekenen bij de kassa zag ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes, persoonsbescheiden en ongeveer 70 euros.

Eindhoven: Alcohol
Woensdagmiddag om 16.10 uur is op de Brahmslaan een 57-jarige automobilist uit Eind-hoven aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: verdachte diefstal geld aangehouden
Woensdagmiddag om 16.00 uur is op een bouwterrein aan de Javalaan een 19-jarige man uit Oirschot aangehouden. De man, werkzaam bij het bedrijf, nam daar uit een bouwkeet geld weg. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte aangehouden
Woensdagmiddag rond 13.30 uur is in het belastingkantoor op het Stationsplein een 34-jarige Pool aangehouden. Hij probeerde met een vals paspoort een sofi-nummer aan te vragen. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Autogordelcontrole
Woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur is een autogordelcontrole gehouden op de Bakelsedijk. 18 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de auto-gordel.

Helmond: Verdachte vernieling aangehouden
Woensdagmiddag om 16.50 uur is een 48-jarige man uit Helmond aangehouden. Even daar-voor had in een woning op de Jan Stevensstraat huisraad vernield. De toegang tot de woning had hij zich verschaft door het vernielen van de voordeur. De gewaarschuwde politie trof de man op de Jan Stevensstraat aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Vrouw met geweld van haar portemonnee beroofd Woensdagmiddag rond 16.55 uur is een 42-jarige vrouw uit Helmond van haar portemonnee beroofd. Zij zat op een bankje bij de recreatieplas Berkendonck aan de Raktweg. Drie jongens spraken haar aan en vroegen naar een sigaret. De vrouw gaf hen shag. Een van de jongens vroeg of zij niet wat anders had en gooide de shag terug. Vervolgens pakte een andere jongen de vrouw vast en stak met een mes in haar onderarm. Hierop viel de portemonnee, die zij in haar hand hield, op de grond. Direct daarop raapte de jongen de portemonnee op en liep snel weg. De andere jongens liepen hem achterna richting Bakel. De vrouw liep een kleine snijwond op aan haar onderarm. Zij moest zich onder doktersbe-handeling stellen. In de portemonnee zat een pasje en ruim 150 euro.

Helmond: Diefstal geld uit een bedrijf
Dinsdag tussen 17.30 en 18.30 uur verdween uit het kantoor van een bedrijfspand op de Stapelovenweg 400 euros. Toegang tot het kantoor is vermoedelijk verkregen door een niet afgesloten voordeur.

Valkenswaard: Diefstal auto
Woensdagmiddag tussen 14.45 en 14.55 uur is vanaf de Willibrorduslaan een blauwe personenauto, Nissan Micra, kenteken PY-13-VB, gestolen.

Mierlo: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 11.45 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Bekelaar Een-denpoel een 39-jarige automobilist uit Helmond gewond. De Helmonder reed over de Beke-laar naar genoemde kruising. Een 31-jarige automobilist uit Asten reed achter de Helmonder. De Astenaar bemerkte te laat dat de Helmonder stopte. Een aanrijding was het gevolg. De Helmonder klaagde over een pijnlijke nek. Hij is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Best: Inbraak in een bedrijf
Tussen dinsdagavond 19.00 en woensdagmorgen 6.40 uur is ingebroken in een bedrijf op de Secretaris L. Jansenstraat. Aan de voorzijde is een toegangsdeur op grove wijze geforceerd. In het pand heeft men gepoogd een binnendeur te forceren. Uit het pand wordt niets vermist.