Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen Universiteit

10 april 2002, nr. 027

Wageningen Universiteit presenteert opleidingen

Zelf biologisch koken op Voorlichtingsdag

Op zaterdag 13 april organiseert Wageningen Universiteit de Voorlichtingsdag voor scholieren en hbo'ers die kennis willen maken met de Wageningse opleidingen. Scholieren kunnen op deze dag experimenten doen, mini-colleges bezoeken en kennismaken met studenten en docenten. Tijdens de voorlichtingsdag presenteert de nieuwe opleiding Biologische Productiewetenschappen zich met een crash-course biologisch koken. Samen met een kok kunnen de scholieren hun eigen potje met biologische ingredienten koken en onderzoeken of er verschil bestaat in de houdbaarheid van reguliere en biologische producten. De voorlichtingsdag is bedoeld voor iedereen die binnenkort of over een tijdje een opleiding gaat kiezen.

Wageningen Universiteit houdt zich als University for Life Sciences bezig met alles wat mensen nodig hebben om goed te kunnen leven: lekker en gezond eten, schone lucht, helder water en een leefbare omgeving. Een van de nieuwe opleidingen die zich op de voorlichtingsdag presenteert is Biologische Productiewetenschappen. Wageningen Universiteit start met deze opleiding omdat er een groeiende vraag is naar specialisten die thuis zijn in de biologische landbouw en in de gehele keten van verwerking, vermarkting en consumptie van biologische producten.

Steeds meer consumenten kiezen voor biologische voeding uit oogpunt van milieu en dierwelzijn. Hoe wordt biologische kaas geproduceerd, wat zijn de uitgangspunten van biologische landbouw, hoe vindt de controle en certificering plaats en hoe moet je een biologisch product in de markt zetten en waarom is er zoveel belangstelling voor deze producten. Deze vragen krijgen aandacht in deze opleiding waarin de kennis uit vele verschillende wetenschapsgebieden zoals ecologie, plantkunde, economie en marktkunde bij elkaar komt. De opleiding duurt vijf jaar. Na een driejarige bachelor zijn er twee specialisaties: Bedrijf en Rurale omgeving en Consument en markt. Ook is er een goede aansluiting op de Master Food Quality Management.