ASN

Duurzaam sparen nu ook voor toprente

ASN Bank introduceert internetsparen

Vanaf vandaag kan iedereen in Nederland groen en duurzaam sparen tegen een toprente van 4,1%. De ASN Bank introduceert als eerste in Nederland een internetspaarrekening die rekening houdt met mens, dier en milieu.

De duurzame internetspaarrekening kan rechtstreeks worden geopend via internet (www.asnbank.nl). Klanten hebben 24 uur per dag toegang tot hun spaartegoed. Er is geen minimuminleg vereist en het spaartegoed is altijd vrij opneembaar. De internetspaarders kunnen hun geld rechtstreeks met een spaarbankpas opnemen via automaten en in winkels grote aankopen betalen. De ASN Internetspaarrekening is de enige internetrekening van Nederland waarbij dit mogelijk is.

De ASN Bank is in 1960 opgericht en sinds die tijd een pionier op het terrein van duurzaam bankieren. Zij belegt haar geld volgens duidelijke principes waarbij duurzaamheid en rendement hand in hand gaan. De ASN Bank is actief op het terrein van duurzaam beleggen, sparen, kredieten en hypotheken. Groene energie, duurzaam bouwen, biologisch boeren en eerlijke handel met respect voor mensenrechten zijn voorbeelden van ASN-investeringen.
Er zijn nu ruim 170.000 mensen die samen zo'n 1,6 miljard euro bewust via de ASN Bank investeren in een duurzame samenleving. Zij beheert 44% van beursgenoteerde duurzame beleggingsfondsen. Zowel op het gebied van sparen als beleggen is de ASN de grootste duurzame bank van Nederland

Directeur Ewoud Goudswaard is trots op het feit dat zijn bank als eerste in Nederland duurzaam internetsparen introduceert. 'Internetsparen is heel toegankelijk. Ik verwacht veel belangstelling bij groepen die tot nu toe niet duurzaam sparen: Nu wordt weer zichtbaar dat je idealen ook goed kunnen renderen. Duurzaam sparen en rendement gaan hand in hand.'

Noot voor de redactie (