Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Drenthe 11-04-2002
Persberichten van woensdag op donderdag Martin Panman 0651611628

Automobilist rijdt door

MEPPEL- Vannacht kreeg de politie een melding dat er een auto tegen een verkeersbord en een brugleuning op de Prinsengracht was gereden. De bestuurder is vervolgens doorgereden. Op de plaats van de aanrijding trof de politie een omver gereden verkeersbord aan, een beschadigde brugleuning en resten van de voorkant van de auto aan. Het betreft een volkswagen, kleur groen. De politie is nog op zoek naar de bestuurder.

Kop-staart

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND- Woensdagavond gebeurde er een aanrijding op de Kruising ir. V. Veelenweg en 2e Dwarsdiep. Een 41 jarige bestuurster uit Gasselternijveenschemond remde om af te slaan. Een achter haar rijdende 22 jarige automobiliste uit Stadskanaal zag dat te laat en botste tegen haar voorgangster. Door de klap van de aanrijding sloeg de auto van de Kanaalster over de kop en kwam in de linker berm tot stilstand. De bestuurster werd gewond overgebracht naar het Refajeziekenhuis in Stadskanaal.

Aanrijding tussen fietser en bromfietser

SMILDE- Woensdagavond gebeurde er op de Kon.Wilhelminalaan een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser. De 17 jarige bestuurder van de bromfiets uit Smilde haal een 71 jarige fietser eveneens afkomstig uit Smilde in. Dit deed hij op een plaats waar links en rechts op de rijbaan bloembakken staan om de snelheid uit het verkeer te halen. Tijdens het inhalen raakte de Smildiger een de fietsende vrouw. Deze kwam met haar hoofd op het wegdek terecht, en werd daardoor gewond. Ze is overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

Onderinvloed

KLAZIENAVEEN- Op de Brugstraat in Klazienaveen is woensdagavond een 38 jarige automobilist uit die plaats gecontroleerd. Na een blaastest moest de man mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Hij blies 765 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur kon hij vertrekken.

Woning inbraak

MEPPEL- Woensdag is er ingebroken in een senioren woning (4 hoog) aan het Bleekerseiland. Een raam aan de balkonzijde van de woning is opengebroken. In de woning zijn diverse kasten doorzocht. Omdat de bewoonster niet thuis was is nog niet bekend of er iets is gestolen. De politie zoekt getuigen van deze inbraak.

Woning inbraak

HOOGEVEEN- In een woning aan de Muurbloemstraat is woensdagavond ingebroken. Een deur werd opengebroken en de gehele woning werd doorzocht. Er is vermoedelijk een klein bedrag aan geld gestolen. De 68 jarige bewoner deed aangifte.

Inbraak winkel

EMMEN- In Emmen is vannacht omstreeks 1.30 uur ingebroken in een winkel aan het Noorder Passage. Een ruit werd vernield en uit de winkel werden een aantal horloges gestolen. De winkelier doet vandaag aangifte en de politie stelt een verder onderzoek in.