PSZVS
http://www.pauwsanderszeilstra.nl

Persbericht

Spreeuwenberg verder onder vleugels Rheinhold & Mahla AG

Spreeuwenberg Holding, eigenaar van onder meer Spreeuwenberg Steigerbouw en Steigerbouw Hercules, zal naar alle waarschijnlijkheid deel gaan uitmaken van het Duitse Rheinhold & Mahla AG (R&M). De letter of intent is inmiddels door R&M en de huidige eigenaar, de heer P.J. Spreeuwenberg, getekend. Spreeuwenberg is de grootste industriële steigerbouwer in Nederland. Eind vorige week zijn de circa 700 medewerkers officieel op de hoogte gesteld. Voor hen heeft de overname geen gevolgen.

Inmiddels is een financieel-economisch onderzoek (due diligence) gestart en is ook de Ondernemingsraad om advies gevraagd. Naar verwachting zal eind mei de Raad van Bestuur van R&M definitief tot aankoop beslissen.

Op dit moment is de heer P.J. Spreeuwenberg eigenaar van Spreeuwenberg Holding. Circa 50 jaar geleden begon zijn vader het bedrijf. Na zijn overlijden in 1968, zetten zijn zonen het bedrijf voort. De heer C.J. Spreeuwenberg heeft het bedrijf enkele jaren geleden verlaten. Nu heeft ook de heer P.J. Spreeuwenberg te kennen gegeven zich te willen terugtrekken. Vanuit de familie kan niet in opvolging worden voorzien. Om het voortbestaan van het bedrijf zeker te stellen, kan het dan ook niet anders dan dat het bedrijf door een ander wordt voortgezet. Daarom hebben er in de afgelopen periode intensieve besprekingen plaatsgevonden met R&M.

Hoewel het de bedoeling was om alle onderdelen van de Spreeuwenberg Holding aan één partij te verkopen, is dat uiteindelijk niet mogelijk gebleken. Spreeuwenberg Hoogwerk Systemen en Smart Rent blijven volledig buiten de overeenkomst met R&M.
De heer P.J. Spreeuwenberg blijft eigenaar van deze bedrijven. Voorlopig zullen zij zelfstandig en onder de huidige directie voortgaan. Niettemin zal doorgegaan worden met het zoeken naar een financieel gezonde partij, die bovendien affiniteit heeft met de markt waarin dit bedrijf opereert, voor de overname van ook deze bedrijfsonderdelen met alle medewerkers en materialen. Voor de medewerkers van Spreeuwenberg Hoogwerk Systemen en Smart Rent verandert er door de overname van de rest van het bedrijf op dit moment dan ook niets.

Ook voor de medewerkers van de bedrijfsonderdelen die als onderdeel van de R&M Holding verder gaan - te weten Spreeuwenberg Steigerbouw, Spreeuwenberg Industrial Services en Steigerbouw Hercules - zijn er geen negatieve gevolgen.
De bedrijven houden hun zelfstandigheid, het huidige management blijft en zelfs de namen Spreeuwenberg en Hercules verdwijnen niet.

Rheinhold & Mahla AG, met het Holdinghoofdkantoor in München, is een in heel Europa opererend bedrijf op het gebied van industriële dienstverlening, waaronder steigerbouw en isolatie. In Nederland heeft R&M al een aantal dochterondernemingen. Deze bedrijven zijn vooral actief op het gebied van isolatie. R&M had in 2001 een omzet van circa 700 miljoen Euro en is genoteerd aan de Duitse aandelenbeurs

R&M is er in geïnteresseerd om ook Spreeuwenberg als dochteronderneming in Nederland binnen de Holding te brengen, omdat klanten steeds vaker op zoek zijn naar een bedrijf dat zowel steigerbouw als isolatie kan aanbieden. Omdat Spreeuwenberg zich vooral bezig houdt met steigerbouw en in mindere mate met isolatie en R&M zich in Nederland op dit moment juist vooral bezig houdt met isolatie en in mindere mate met steigerbouw, versterken deze bedrijven elkaar binnen de Holding. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat Spreeuwenberg en de bestaande R&M activiteiten in Nederland zelfstandig - als zusterbedrijven - binnen de R&M Holding functioneren. De ingezette strategie van Spreeuwenberg om zowel isolatie als steigerbouw aan te bieden, verandert niet. De isolatieactiviteiten van Spreeuwenberg zullen in de toekomst dan ook toenemen.

Zwartewaal, 10 april 2002

Voor nadere informatie kunt u bellen met:
Maarten R. Uri (Pauw Sanders Zeilstra & van Spaendonck, Communicatiemanagement)

070-3563922 of 06.20440870

10 apr 02 16:52