Ministerie van Financiën

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

der Staten-Generaal

Postbus 20018

2500 EA Den Haag

Datum Uw brief Ons kenmerk (Kenmerk)

10 april 24 januari CDV 2002-00857M 2002 2002/2010204910

Onderwerp

Vragen van de leden Hofstra, De Vries en De Haan over de informatievoorziening op de website van het ministerie

Hierbij ontvangt u een nota ter beantwoording van de door mevrouw De Vries en de heren Hofstra en De Haan gestelde vragen over de informatievoorziening over de fiscale behandeling van het woon-werkverkeer op de website van het ministerie.

DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN,

W. Bos

1.

Ja.

Over de fiscale behandeling van het woon-werkverkeer zijn vele bijdrages geplaatst op het gastenboek van mijn website. Ook heb ik veel brieven en e-mails over dit onderwerp ontvangen. Omdat de publieke belangstelling voor dit onderwerp zeer groot is vond ik het noodzakelijk hierop te reageren. Ik zie mijn website als middel bij uitstek mensen zo actueel mogelijk informatie te bieden over onderwerpen die mijn portefeuille betreffen en mensen bezig houdt.

2 en 3.

Mij is bekend dat op onderdelen van het wetsvoorstel Wijziging van belastingwetten c.a. (Belastingplan 2002 III - Natuur, milieu en vervoer) door de VVD en CDA-fractie is tegengestemd. Het wetsvoorstel als geheel is echter met algemene stemmen aangenomen. Dat laatste heb ik in mijn reactie op de vele bijdrages in het gastenboek willen aangeven. De handelingen maken duidelijk dat na het aannemen van de overgangsregeling het gehele wetsvoorstel met algemene stemmen door de Kamer is aangenomen. De informatievoorziening op mijn website heeft evenwel niet als doel nodeloze discussies uit te lokken over de vraag of een aanvaarding van een wetsvoorstel inclusief of exclusief de overgangsmaatregel is. Ik zal daarom bij toekomstige website-teksten mijn formuleringen aanpassen teneinde geen ruimte te bieden voor dit soort misverstanden.