Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2002 Persberichten district Heuvelrug, 08.55 uur

Verkeerscontroles

VEENENDAAL- Op dinsdagmiddag werd van 13.30 tot 14.30 uur gecontroleerd op de Industrielaan. In totaal passeerden 414 voertuigen de controlepost en 50 hiervan reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 kilometer per uur terwijl hier 50 is toegestaan. DOORN- Op de Achterweg werd dinsdagochtend een controle gehouden op sluipverkeer. Van 07.00 tot 09.00 uur is het verboden gebruik te maken van deze weg. Een 21-tal automobilisten kregen een bekeuring omdat ze het verbod negeerden.

Bromfietscontrole

VEENENDAAL/RENSWOUDE- Op dinsdagmiddag- en avond werd op de Schoolstraat, Dichterslaan en De Hokhorst, een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 91 bromfietsen gecontroleerd en werden 66 bekeuringen uitgereikt. De bekeuringen werden uitgeschreven voor het hebben van een te groot motorvermogen, rijden zonder helm, rijden zonder bromfietscertificaat en het besturen van een bromfiets onder de 16-jaar. Twee bromfietsen werden ingenomen omdat het framenummer niet klopte.

Aanrijding tussen fiets en bromfiets

RHENEN- Op dinsdagmiddag raakte een 44-jarige man gewond nadat hij was aangereden door een bromfietser. Een 18-jarige bromfietser uit Opheusden draaide vanaf de Klein Dikkenberg de Oude Veensegrindweg op. Hier reed op dat moment een 44-jarige fietser uit Veenendaal. De bromfietser had hem niet in de gaten en een aanrijding volgde. De man uit Veenendaal liep verschillende schaafwonden op welke ter plaatse door het ambulancepersoneel werden behandeld.