Royal Dutch Petroleum

SHELL PERSDIENST

Shell doet bonden realistisch loonbod

Shell heeft vandaag na drie onderhandelingsronden met de vakbonden FNV en CNV over een nieuwe CAO een realistisch loonbod gedaan. Het bod behelst onder meer een salarisverhoging met 3% per 1 april 2002. Ook biedt Shell per april 2003 een salarisverhoging met 0,5% aan voor medewerkers die het maximum van hun salarisschaal hebben bereikt. Naast deze structurele verhogingen voorziet het loonbod in een eenmalige uitkering van 300 euro per 1 april 2002 voor alle medewerkers in verband met de goede bedrijfsresultaten.

Het bod van Shell omvat voorts afspraken over een pilot onderzoek met betrekking tot werkdruk, door een onafhankelijk, extern bureau en een uitbreiding van de vergoedingsregeling voor medewerkers die onverwacht worden opgeroepen naar het bedrijf te komen voor spoedeisende werkzaamheden. Ook wil Shell met de bonden gezamenlijke initiatieven bespreken om meer jonge mensen te interesseren voor het beroep van operator.

De onderhandelingen verliepen tot nu toe stroef. De vakbonden hielden onverkort vast aan hun eisenpakket, waaronder een looneis van 4%, terwijl Shell haar loonbod verhoogde van 2,75 naar 3%, naast andere verbeteringen.

Shell vindt de eis van de bonden niet realistisch en acht haar loonbod van 3% reëel in het licht van haar aantrekkelijkheid als werkgever, de bedrijfsresultaten, en de loonontwikkeling in Nederland.

De bonden hebben aangegeven dat ze op 16 april het loonbod van vandaag niet positief aan hun leden zullen voorleggen.

Shell Persdienst, tel.: 070 - 377 8750 fax: 070 - 377 8751

10 apr 02 20:27