Vakcentrum Levensmiddelen
27 - 03 - 2002
Vakbeurs Kaas- & Delicatessen 2002 aantrekkelijk voor
supermarktondernemers en kaas- en delicatessenspecialisten
Nederlands lekkerste branche-evenement van 2002, de Vakbeurs Kaas-
& Delicatessen, wordt gehouden op dinsdag 9 en woensdag 10 april
aanstaande in het Euretco Expo Center te Houten. De vakbeurs is het
enige complete oriëntatiepunt op het brede terrein van kaas,
delicatessen en traiterieproducten.
De vakbeurs is bestemd voor kaas- en delicatessenspecialisten,
supermarktondernemers en hun afdelingsspecialisten en inkopers.
De beurs heeft het thema Bourgondisch meegekregen. Dat komt onder
meer tot uitdrukking in het GroteGenietenPlein waar in een Frans
sfeertje geproefd kan worden van vele noviteiten.
Op dinsdagavond wordt vanaf 19.00 uur op het podium van dit plein
de finale gehouden van de jaarlijkse wedstrijd Beste Franse
Kaasproever 2002, een door het Guilde des Maitres Fromagers au Pays
Bas georganiseerde competitie.
De uitslag van de wedstrijd Beste Beursnoviteit 2002 wordt op
woensdagnamiddag bekendgemaakt, ook op het GroteGenietenPlein. Voor
deze wedstrijd zijn dertig noviteiten aangemeld, waaronder een
nieuw type weegschaal. De noviteiten worden dinsdag en woensdag
gejureerd wordt door ondernemers die behoren tot de beste 25 kaas-
of delicatessenspecialisten van de laatste drie jaar. Op de beurs
zijn overigens veel meer noviteiten te proeven en te zien.
Opmerkelijk is de aandacht voor noviteiten die op olijfolie zijn
gebaseerd. Daaronder zijn een Belgische en een Noord-Hollandse kaas
waarvan een deel van het melkvet is vervangen door olijfolie.
Bijna tachtig leveranciers presenteren hun waren. Daaronder zijn
onder meer zes grote importeurs/producenten van merkkazen die zich
gezamenlijk presenteren in de Eurostand. Meerdere deelnemers hebben
de kaas- en delicatessenbeurs opgezocht omdat de Roka niet
doorging.
Op de beurs is de aandacht voor de ontwikkeling in gemaks- en
traiterieproducten opvallend. Zo presenteert Verbakel & Seggelink,
in samenwerking met Kaaskeuken, bijvoorbeeld de Daily d'Or
Brie-Quette, een in plakken gesneden en verpakte brie in meerderde
smaken, geschikt voor supermarkten, speciaalzaken en horeca. Brie
wordt zo gepopulariseerd tot gemakkelijk bruikbaar, dagelijks
broodbeleg.
De Vakbeurs Kaas- & Delicatessen 2002 is geopend op dinsdag 9 april
van 12.00 tot 22.30 uur en op woensdag 10 april van 12.00 uur tot
22.00 uur. Plaats Euretco Expo Center te Houten. De toegang is
gratis.
De Vakbeurs Kaas- & Delicatessen 2002 wordt jaarlijks georganiseerd
door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland, onderdeel
van de Vakcentrumgroep.
Voor meer informatie belt u Barend Koelman van de Stichting Kaas-
en Delicatessenwinkels Nederland of u stuurt een e-mail aan
kdwn@vakcentrum.nl.
---