Ingezonden persbericht


Persbericht

SilverStream stelt zijn deskundigheid in de ontwikkeling van compatibele webserviceproducten ter beschikking van de Web Services Interoperability Organization (WS-I)

Billerica, Mass. - 8 april 2002 - Om de belofte van een industrienorm waar te maken, kondigde SilverStream Software, Inc. (Nasdaq: SSSW) aan dat het is toegetreden tot de Web Services Interoperability Organization (WS-I). De WS-I werd opgericht om de interoperabiliteit van Web Services voor verschillende platformen, toepassingen en programmeertalen te verzekeren en heeft een charter uitgewerkt dat een perfecte weerspiegeling vormt van de langgekoesterde strategie van SilverStream om volledig genormeerde producten voor alle mogelijke platformen te leveren en de ontwikkeling en implementatie van draagbare en onderling uitwisselbare toepassingen te stimuleren.

SilverStream was één van de eerste leveranciers die zowel een SOAP- als een UDDI-versie binnen zijn productsuite ontwikkelde om de invoering van Web Services te vergemakkelijken. Beide implementaties werden vóór de release grondig getest om de interoperabiliteit met andere toonaangevende implementaties te verzekeren. SilverStream was bovendien de eerste leverancier van een J2EE-toepassingsserver die de J2EE-belofte volledig waarmaakte door producten te leveren die niet alleen draaiden op de SilverStream eXtend Application Server, maar ook op de J2EE-toepassingsservers van andere leveranciers, zoals IBM WebSphere en BEA WebLogic IBM.

"Interoperabiliteit is essentieel voor de algemene invoering van Web Services, maar ondanks de bestaande normen gaat de sector nog steeds gebukt onder de release van gepatenteerde implementaties die de klanten vastpinnen op de oplossing van één welbepaalde leverancier," vertelde Steve Benfield, Chief Technology Officer bij SilverStream Software Inc. "SilverStream heeft altijd al gepleit voor een volledige benutting van het normenpotentieel om zowel de industrie als onze klanten te plezieren, maar stelde terzelfder tijd ook alles in het werk om platformcompatibele en onderling verwisselbare webserviceproducten op de markt te brengen, zoals onlangs nog met onze SilverStream eXtend(tm)-productsuite. Na een grondige evaluatie van de voordelen van WS-I zijn wij ervan overtuigd dat SilverStream de organisatie en haar leden kan helpen om tot een sectorale consensus te komen, de belofte van webservicenormen waar te maken en een open speelveld te creëren voor klanten die hun zakelijke transacties wensen te verruimen met Web Services."