Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-08-2002

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 8 april
Nederland 2 - 19.25 uur

Laserklinieken geconfronteerd

In het TROS-consumentenprogramma RADAR op maandag 8 april is het tweede deel te zien over de gevaren van het cosmetisch laseren. Rimpels worden keurig weggebrand maar dat er daarna brandwonden, witte pigmentvlekken en grote littekens ontstaan vertelt niemand. Na een enorme klachtenstroom zoekt RADAR de grootste laserklinieken in Nederland op voor een stevig gesprek.

Verder in RADAR: de startmotor van de Peugeot 307 kan tijdens het rijden in brand vliegen. Dit probleem is al bekend bij Peugeot. Peugeot kondigde al op 19 maart jl. een terugroepactie aan, maar tot nu toe is daar nog niks van terechtgekomen. De Peugeot 307-bezitters zijn nog steeds niet op de hoogte van dit gevaar.

Daarnaast komt Radar terug op Legio lease met de laatste stand van zaken. Mede door dat onderwerp was maart een uitstekende maand voor RADAR. Er keken gemiddeld 810.000 mensen die het programma met een 7,3 waardeerden. Niet alleen op de buis ging het goed met RADAR, ook de internetsite scoorde enorm en behaalde in maart een record: maar liefst twee miljoen pageviews! Na de uitzending van 25 maart jl. over het item Legio Lease heeft TROS-Publieksservice in drie dagen meer dan 1000 reacties ontvangen en telde de RADAR-lijn meer dan 50.000 belpogingen.

RADAR wordt ondertiteld voor doven- en slechthorenden op teletekst pagina 888. Voor meer informatie: www.trosradar.nl.