Nederlandse Vereniging voor Addison en Cushing

(advertentie)
Persbericht Web Power Internet Technology Website van de NVACP nu ook teletekst via het Medisch Portaal Nederland Ellen Saarloos - 06-04-2002

Een deel van de website van NVACP zal op 8 april as., tijdens het derde patiëntencongres van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie, als primeur gedemonstreerd worden via teletekst.

Als eerste patiëntenvereniging in Nederland heeft de NVACP de primeur om nu ook haar leden en andere geïnteresseerden te bereiken via teletekst onder de naam Medisch Portaal Nederland (MPN). Op 8 april as. zal een deel van de site van de NVACP op teletekst gedemonstreerd worden.

MPN is een openbare dienst, die toegankelijk is via teletekst, aangestuurd door middel van een vaste en/of mobiele telefoon. MPN biedt medische informatie, afkomstig van internetsites, aangeboden door profit en non-profit organisaties. Dit betekent dus dat medische informatie via internet nu ook toegankelijk is voor mensen die niet beschikken over een computer maar wel over een televisie met teletekst.

Waarom Medisch Portaal Nederland?

* 40% van alle informatie welke op internet wordt gezocht is medisch;

* 60% van de huishoudens beschikt over een computer, hetgeen betekent dat medische informatie via internet niet voor iedereen toegankelijk is;

* 98% van de huishoudens beschikt over een televisie inclusief teletekst en een vaste en/of mobiele telefoon. Medische informatie via teletekst heeft dus een groter bereik;

* Veel van de patiëntenorganisaties beschikt over een eigen website. Niet al haar leden kunnen deze website bezoeken, omdat zij geen internetaansluiting c.q. over een computer beschikken. Middels MPN kunnen zij al hun achterban en toekomstige leden bereiken.
* Vanuit het ziekenhuisbed kunt u medische informatie raadplegen over uw aandoening. Het ziekenhuis beschikt over een televisie inclusief teletekst en een telefoon.

Medisch Portaal Nederland, een korte uitleg:
Medisch Portaal Nederland maakt gebruik van de grootschalige aanwezigheid van TV en (mobiele) telefoon. Medisch Portaal Nederland werkt als volgt:
De gebruiker kiest met zijn afstandsbediening de teletekstpagina van MPN; daarna kan hij de afstandsbediening wegleggen. De interactie verloopt verder via de telefoon. Nu verschijnt de menupagina van het Medisch Portaal. Middels de telefoon, selecteert de gebruiker het onderwerp, waarover zijn/hij meer informatie wenst die vervolgens op TV verschijnt.

Via een telefoonnummer wordt de teletekstpagina aangegeven waarop de NVACP geraadpleegd kan worden op het Medisch Portaal Nederland. In een later stadium, zal Medisch Portaal Nederland en dus ook de NVACP te raadplegen zijn via een vast teletekstpaginanummer.

Medisch Portaal Nederland is ontwikkeld door Solitaire, 1 van de steunpilaren van de NVACP, in samenwerking met Telematic Systems & Services (TSS) te Gouda.


---

Voor meer informatie over Medisch Portaal Nederland, kunt u contact opnemen met:
Solitaire v.o.f.
Chris Wigant
Telefoon: 0168-473352
Telefax: 0168-473322
E-mail: chris@wigant.nl

© 2001 NVACP