Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 7 april 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: gewonde bij ongeval
Een 28-jarige automobilist uit Gorredijk is zondagmorgen gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de autosnelweg A7 tussen Hoogkerk en Leek. De man reed over de linker rijstrook in de richting van Leek en raakte door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt. De auto kwam in de rechter wegberm terecht en sloeg, na tegen een tweetal bomen te zijn gebotst, over de kop en kwam aan de andere kant van een smalle sloot, naast de rijbaan van de Matsloot, tot stilstand. De bestuurder werd uit de auto geslingerd en kwam in de sloot terecht. De inzittenden van een juist passerende bestelbus wisten de man boven water te houden tot professionele hulp van ambulance brandweer- en politiepersoneel ter plaatse was. Het slachtoffer is, na eerste hulp van de bemanning van de traumaheli, met onder andere onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis is van de man een bloedproef genomen omdat bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Groningen: invalide man te water
Aan de Oosterkade in Groningen is zaterdagmorgen een 72-jarige invalide man uit Groningen in het water gevallen. De man reed in een invalidenwagen en wilde dit voertuig keren. Hij voerde deze manoeuvre kennelijk niet goed uit want zijn voertuig kantelde en viel op een aanlegsteiger. De bejaarde man viel daarbij uit de invalidenwagen en kwam in het water van de Oosterhaven terecht. Hij kon tijdig uit het water worden gehaald en is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Scheemda: caravan over de kop
Op de noordelijk rijbaan van de A7 bij Scheemda sloeg zaterdagmorgen de caravan van een 60-jarige man uit Beerta over de kop. Mogelijk tengevolge van een windvlaag begon de caravan achter de auto van de eigenaar, die in de richting van Zuidbroek reed, te slingeren. Door stuurcorrecties en door te remmen probeerde de bestuurder de combinatie van auto en caravan weer onder controle te krijgen. Daarbij sloeg de caravan echter over de kop en kwam in de berm terecht. De caravan raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De auto van de Beertster liep nauwelijks schade op. Niemand raakte gewond.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft zaterdagavond aan het Schuitendiep in Groningen een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man reed in een auto met een Frans kenteken, naar zijn zeggen van een oom, maar kon geen geldig rijbewijs tonen. De man, afkomstig uit Somalië kon ook geen identiteitspapieren tonen. Hij gaf wel een naam op maar uit andere bescheiden die de man bij zich had bleek een geheel andere naam. De man is meegenomen naar het politiebureau. Twee bij de man inzittende passagiers konden ook geen uitsluitsel geven over de juiste persoonsgegevens van de bestuurder. Die is daarom ingesloten ter vaststelling van zijn identiteit, navraag naar het bezit van een rijbewijs en voor onderzoek naar de herkomst van de auto.

Groningen: alcoholcontroles
De politie heeft zaterdagavond en nacht alcoholcontroles uitgevoerd op de Aweg, de Petrus Campersingel en de Kluiverboom in Groningen. In totaal werd van een kleine 700 bestuurders een blaasproef genomen. Drie automobilisten werden aangehouden omdat ze te veel hadden gedronken. Het hoogste alcoholpromillage (1.62) werd gemeten bij de 48-jarige bestuurder van een bestelauto. Alle verdachten zijn na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Groningen: dronken vrouw aangehouden
In de Almastraat in Groningen heeft de politie zaterdagavond een 43-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw lag in zwaar beschonken toestand tegen een geparkeerde auto aan. Haar fiets lag naast haar. Surveillerende politiemensen werd door voorbijgangers attent gemaakt op de vrouw. Die bleek niet in staat om op te staan. Ze is overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: bromfietser onder invloed
Een 29-jarige bromfietser uit Groningen is zaterdagavond wegens rijden onder invloed door de politie aangehouden aan de Bedumerweg in Groningen. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Er werd een bloedalcoholgehalte van 1.47 promille vastgesteld. Na verhoor is de bromfietser met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur heengezonden.

Groningen: dronken automobiliste aangehouden
Op de Sontweg in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 38-jarige vrouw uit Slochteren aangehouden. De vrouw reed zonder licht met haar auto en reageerde niet op waarschuwingssignalen van de een politiepatrouille. De vrouw reed bijna frontaal tegen de politieauto aan. Ze werd tot stoppen gedwongen en bleek te veel alcohol op te hebben. De ademanalyse aan het politiebureau wees 1.42 promille uit. Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur heengezonden. Haar rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Groningen: aanhouding na mishandeling prostituee Een 30-jarige man uit Haren is zaterdagmiddag door de politie aangehouden aan de Nieuwstad in Groningen. De man bracht een bezoek aan een prostituee en kreeg ruzie over de betaling. Omdat de 25-jarige vrouw hem naar zijn zeggen niet genoeg geld terug gaf sloeg de klant haar een aantal malen tegen het hoofd. Hij kon door de gewaarschuwde politie worden opgepakt. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd meegenomen naar het bureau. Daar gedroeg hij zich agressief en probeerde een deur van een ophoudkamer in te trappen. Daarop is de man alsnog ter ontnuchtering en kalmering ingesloten. In de loop van de avond is hij gehoord en heengezonden.

Appingedam: automobilist aangehouden
De politie heeft op de Rijksweg N33 bij Appingedam zaterdagnacht een 27-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man viel op omdat hij met zijn auto groot licht voerde. Bij een controle door surveillerende politiemensen bleek hij te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.77 promille uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur heengezonden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Delfzijl: vrouw gewond door grasmachine
Bij werkzaamheden in de tuin bij haar woning aan de Ossenweg in Delfzijl is zaterdagmiddag een 55-jairge vrouw gewond geraakt. De vrouw kwam door onbekende oorzaak met haar had in een grasmachine en liep min of meer ernstige verwondingen op aan een aantal vingers. Ze is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Ter Apel; dronken automobilist
Aan de Kloosterveenweg in Ter Apel heeft de politie zaterdagnacht een 29-jarige automobilist uit Ter Apel aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole onder invloed van alcohol te verkeren. De automobilist, die met dubbele tong sprak en onvast ter been was, werd naar het bureau gebracht, waar 1.8 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 9,5 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Stadskanaal: man weigert ademanalyse
Nadat hij bij zijn woning aan de Sportterreinstraat in Stadskanaal was aangehouden wegens rijden onder invloed weigerde een 37-jarige automobilist mee te werken aan de ademanalyse. Politiemensen zagen de man met zijn auto rijden aan de Boerhavestraat in Stadskanaal. De man reed nadat hij een stopteken had gekregen door tot aan zijn woning. Hij reageerde niet op aanspreken door de politiemensen en liep de tuin van zijn woning in. Daar werd hij aangehouden. Aan het bureau wilde hij, ook na vordering, niet meewerken aan de ademanalyse. Ook weigerde hij zijn rijbewijs, dat wordt ingevorderd, af te geven en een verklaring af te leggen. Na verhoor is de man heengezonden.

Scheemda: voetgangster gewond
Een 21-jarige vrouw uit Blijham is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Esborgstraat in Scheemda. De vrouw liep op het trottoir en werd daar aangereden door de auto van een 25-jarige automobilist, eveneens uit Blijham. Die passeerde met zijn auto voor een onoverzichtelijke bocht een geparkeerde wagen en schrok van een tegemoetkomende auto. Hij remde krachtig waardoor zijn auto onbestuurbaar werd en het trottoir opgleed. Daar reed de wagen de voetgangster aan. Die belandde op de motorkap en tegen de voorruit. De vrouw is met onder andere armletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: gewonde bij ruzie
Bij een ruzie in een café aan de Kajuit in Groningen is zaterdagnacht een 32-jarige man uit Emmen gewond geraakt. De man bezocht samen met zijn broer het café en kreeg ruzie met een andere bezoeker waarmee hij eerder deze week ook al woorden had gehad. De andere bezoeker maakte zich tijdens de woordenwisseling zo boos dat hij het slachtoffer met een bierglas in het gezicht sloeg. De Emmenaar liep ernstig letsel aan het gezicht op en moest in een ziekenhuis worden behandeld. De politie is nog op zoek naar de dader. Diens identiteit is vermoedelijk bekend.

Groningen: letsel bij vechtpartij
Bij een handgemeen tussen twee mannen voor een cafetaria aan de Grote Markt in Groningen liep een 20-jarige man uit Leek zaternacht letsel op aan zijn gezicht. Het slachtoffer kreeg om onduidelijke redenen woorden met een andere man. Er ontstond ruzie waarbij het slachtoffer door zijn opponent in het gezicht werd geschopt. Een voorbijganger waarschuwde surveillerende politiemensen die de net wegrennende dader konden oppakken. De man is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Het slachtoffer liep geen ernstige verwondingen op.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).