Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Drenthe 6-04-2002
Berichten van vrijdag op zaterdag

Martin Panman 0651611628

Bromfiets tegen auto

ZUIDLAREN- Vrijdagmiddag gebeurde er een aanrijding op de Stationsweg in Zuidlaren. Een 19 jarige bromfietser uit Assen wilde ter hoogte van de Bernhardlaan een personenauto inhalen. Op het moment dat hij dit deed sloeg de personenauto, bestuurd door een 52 jarige inwoonster uit Stadskanaal, linksaf. Beide voertuigen raakten elkaar en liepen schade op. Beide bestuurders zijn aangemerkt als verdachte.

Kop-staart

BEILEN- Vrijdagmiddag gebeurde er een aanrijding op de Eursing in Beilen. Een 23 jarige automobilist uit Hooghalen zag te laat dat er een auto voor hem op de weg stilstond. Deze auto werd bestuurd door een 49 jarige inwoner van Assen. Hij wilde een oprit inrijden. De Hooghaler probeerde nog uit te wijken, maar dat lukte niet meer. Met de linkervoorkant van zijn auto raakte hij de achterkant van de auto voor hem. Beide autos liepen forse schade op.

Macht over het stuur verloren

BOVENSMILDE- Vrijdagmiddag verloor een 19 jarige bestuurder van een personenauto, afkomstig uit Assen de macht over het stuur terwijl hij aan het in halen was. Hij reed met zijn auto over de Hoofdweg en wilde twee voor hem rijdende landbouwtrekkers inhalen. Toen de bestuurder de beide trekkers bijna had ingehaald, kwam hij met de linker wielen in de berm terecht en verloor toen de controle over zijn auto. Hij corrigeerde te sterk, draaide 180 graden en botste vervolgens tegen de landbouwtrekker. Hij kwam op de linkerrijbaan tot stilstand. Een achter hem rijdende personenauto, bestuurd door een 49 jarige inwoonster van Assen kon de dwars op weg staande auto niet meer ontwijken en schampte met de rechterkant van haar auto tegen de andere auto. De beide personenautos liepen zoveel schade op dat ze moesten worden afgesleept. De trekker had geen schade.

Uit de bocht

EMMEN- Op de Nassaulaan in Emmen vloog vannacht een auto uit de bocht. Een 21 jarige bestuurder uit Sleen reed vanuit het centrum van Emmen over de Min. Kanstraat. Bij de T splitsing wilde de bestuurder linksaf de Nassaulaan in rijden. Hij nam de bocht echter te ruim, raakte een trottoirband en verloor de controle over zijn auto. Via een groenvoorziening kwam hij in een tuin tot stilstand. Medewerkers van de ambulance die terplaatse kwam hoefden niet op te treden, omdat de bestuurder niet gewond was. De bestuurder die 3 maanden zijn rijbewijs had, bleek geen alcohol te hebben gebruikt.

Personenauto slingerd

HOOGEVEEN- Vrijdagavond gebeurde er een ongeval op de A28 tussen Hoogeveen en Zuidwolde. Een buitenlandse bestuurder van een personenauto haalde een voor hem rijdende vrachtauto in. Halverwege reed hij tegen de zijkant van de vrachtauto. Doordat hij sterk naar links stuurde, raakte hij vervolgens de vangrail in de middenberm. Gevolg, behoorlijke schade aan de personenauto en hinder voor het overige verkeer.

Dronkenbromfietser

ASSEN- Vanmorgenvroeg hield de politie een bromfietsbestuurder aan die zich misdroeg op zijn bromscooter en scheldend en schreeuwen over de weg reed. De man, een 34 jarige inwoner van Assen verzette zich nogal bij zijn aanhouding en moest geboeid overgebracht worden naar het politiebureau. Op het bureau verzette hij zich opnieuw. Daarbij werd een politieman licht gewond. Deze moest voor een behandeling naar het Wilhelminaziekenhuis. De verdachte is ingesloten en van hem is een bloedproef genomen.

Autoracen

KLAZIENAVEEN- Op de Koriander in Klazienaveen trof de politie vrijdagavond enkele tientallen autos en bestuurders aan, die kennelijk een illegale autorace wilden houden. Toen de politieautos tussen de andere autos gingen staan, vertrokken de racers in spé. Twee kregen een bekeuring omdat ze zonder licht reden en geparkeerd stonden op een plek waar dat niet mocht.

Even later trof de politie op de Industriestraat een grote groep automobilisten en toeschouwers aan. Na een waarschuwing dat de rijbewijzen en de autos van de racers inbeslaggenomen zouden worden vertrok de groep vrij snel.

Bosbrand

KOEKANGE- Vrijdagmiddag ontstond er brand in een perceel bos achter een camping aan de Koekangerweg. De brandweerkorpsen van Koekange, De Wijk, Havelte en Vledder blusten de brand. Ongeveer een hectare bos/ruigte ging in vlammen op. De politie sluit brandstichting niet uit.

Jeugdhonk in de fik

EELDE- Vannacht is het jeugdhonk aan de Hoofdweg in Eelde uitgebrand. Een voorbijganger melde de politie tegen 1.20 uur dat de honk in brand stond. Dit was al de 2e keer in korte tijd. De brandweer van Eelde bluste de brand. Volgens de brandweer-commandant is het duidelijk dat de brand is aangestoken.

Brandstichting

EMMEN- In Emmen werd vanmorgen vroeg een brandje gesticht bij de achterkant van een Stomerij aan de Noorderstraat. De verdachte(n) hebben een stapel nieuwe kranten tegen de achtergevel van het pand gelegd en in brand gestoken. Via een ventilatierooster was de brand naar binnen geslagen. Een buurman had de brand ontdekt en kon met een paar emmers water erger voorkomen. Het ventilatierooster zorgde er voor dat het hele pand vol rook kwam te staan.

Man zwaait met pistool

HOOGEVEEN- Vrijdagavond kreeg de politie van Hoogeveen de melding dat er op de Hoofdstraat een man liep, die een pistool bij zich had. Terplaatse trof de politie vijf personen aan. Deze vijf personen zijn aangehouden en gefouilleerd. Bij 1 persoon, een 19 jarige inwoner van Hoogeveen trof de politie een vuurwapen aan. Alle verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Hoogeveen. Het pistool is inbeslaggenomen. Drie personen, de man die het vuurwapen bij zich had, een 18 jarige jongeman afkomstig uit Tiendeveen en een 18 jarige jongeman uit Koekange zitten nog vast.