Ministerie van Buitenlandse Zaken


---

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Directie Verenigde Naties en Internationale Financiële Instellingen Bezuidenhoutseweg 67
2594 AC Den Haag

Datum 2 april 2002 Auteur Hein van der Hoeven
Kenmerk DVF/FS-103/02 Telefoon 070 348 58 32

Blad /2 Fax 070 348 65 64

Bijlage(n) 1 E-mail Hein-vander.hoeven@minbuza.nl
Betreft Tweede periodieke rapportage in het kader van het VN-Verdrag inzake de Rechten van het Kind

Zeer geachte Voorzitter,

Graag bied ik u hierbij de tweede periodieke rapportage van Nederland aan over de uitvoering van het VN-Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

De rapportage is tot stand gekomen dankzij bijdragen van resp. de Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van Justitie, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Defensie en tot slot van Buitenlandse Zaken. Het rapport is inmiddels aangeboden aan het VN-Comité voor de Rechten van het Kind. Het Comité zal het rapport op zijn vroegst in de loop van 2003 behandelen.

De niet-gouvernementele organisaties die verenigd zijn in het Kinderrechtencollectief zullen een schaduwrapportage opstellen. Een jongerenrapportage, die mede door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Justitie wordt gesubsidieerd, maakt daarvan deel uit.

De Minister van Buitenlandse Zaken


Kenmerk DVF/FS-103/02

Blad /1

===