Ingezonden persbericht


Dlt-drive verslaat lto met factor vier

Bracknell (Verenigd Koninkrijk), 3 april 2002 -- Quantum maakt bekend dat er, volgens de laatste cijfers van Gartner Dataquest 2001, vier keer meer DLTtape-drives zijn geleverd dan drives die gebruik maken van de LTO-technologie. DLTtape-technologie heeft een aandeel van 67 procent in de back-upmarkt voor midrange servers.

In de back-upmarkt voor midrange servers worden met name half-inch cartridge-drives met 8mm-tape gebruikt. Beschikbare technologieën zijn DLTtape, LTO, Sony AIT, Exabyte 8mm en Exabyte MammothTape. In 2001 had de DLT-technologie (Digital Lineair Tape) binnen deze markt een aandeel van 67 procent, volgens het Gartner Dataquest rapport 'Significant Shifts Affect the Tape Drive Market in 2001'. Quantum is een van de drie bedrijven die tape-drives fabriceert die gebaseerd zijn op de DLTtape-technologie. Andere leveranciers zijn Tandberg Data ASA en Benchmark Storage Innovations. Op de tweede plaats, op grote afstand, staat de LTO-technologie (Lineair Tape Open) met een aandeel van 15 procent. Sony AIT technologie en Exabyte's 8 mm en Exabyte´s MammothTape technologie hebben ieder een aandeel van ongeveer 9 procent.

Recente cijfers van Quantum's DLTtape Group laten zien dat er in 2001 meer dan 1,7 miljoen DLTtape-drives en meer dan 75 miljoen (Super) DLTtape I-cartridges zijn verkocht, waarmee de DLTtape-technologie de feitelijke standaard voor back-up en archivering van essentiële bedrijfsdata is.

Gestandaardiseerd op DLTtape & Super DLTtape drives Aan het welslagen van DLT draagt bij dat bijna alle grote merken DLTtape-technologie onder eigen merk voeren, zoals ADIC, Compaq, Dell, Hewlett-Packard, IBM, Overland Data, StorageTek, SunMicrosystems en Tandberg Data. Alle belangrijke onafhankelijke softwareleveranciers, waaronder Computer Associates, Legato, Tivoli en VERITAS, ondersteunen het DLTtape- en Super DLTtape-platform dan ook.

Meest vertrouwde tape-technologie
Super DLTtape drives zullen in 2007 meer dan 1 terabyte op een enkele cartridge kunnen opslaan binnen ongeveer drie uur. Een Super DLTtape I-cartridge heeft de afmeting van een halve videoband, maar kan ter illustratie - meer informatie dan 200 speelfilms aan informatie opslaan. De totale tapelengte van de 75 miljoen verkochte (Super) DLTtape-cartridges is meer dan duizend keer de omtrek van de aarde.

Het Super DLTtape-productontwikkelingsplan zorgt ervoor dat capaciteit en snelheid snel blijven toenemen. Dit doorgroeiplan voorziet in eigentijdse behoeften ten aanzien van de bescherming van belangrijke bedrijfsinformatie en garandeert tegelijkertijd de toegang tot gegevens op tapes van vorige DLT-generaties. Recente mijlpaal in het plan, is de introductie van SDLT 320, die dit kwartaal beschikbaar komt. De SDLT 320 heeft een opslagcapaciteit van 160GB en een overdrachtsnelheid van 16MB (beide ongecomprimeerd). De volgende productaankondigingen zullen telkens met een interval van 18 maanden plaatsvinden.

' Gebaseerd op het rapport van Gartner Dataquest 'Significant Shifts Affect the Tape Drive Market in 2001', Fara Yale, 25 maart 2002. Quantum's DLTtape en Super DLTtape producten zijn inbegrepen in de categorie 'Small Form Factor Half-inch Cartridge'.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en Snap Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen). Momenteel zijn er meer dan 1,7 miljoen DLTtape-drives en meer dan 75 miljoen DLTtape-cartridges in gebruik en er zijn al enkele tienduizenden Super DLT-drives geleverd. Daarmee is de DLTtape-technologie een de facto standaard voor back-up en archivering van essentiële bedrijfsdata.

In het boekjaar dat eindigde in maart 2001 behaalde de DLT en Storage Systems Group van Quantum een omzet van 1,4 miljard dollar.

Meer informatie:
Quantum, DLT-divisie
Jane Walker
e: jane.walker@quantum.com
t: 00 44 (1344) 35 35 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
e: marije@l-dj.nl
t: 00 31 (20) 421 05 65