Gemeente Stadskanaal

04/02/2002

Nieuwe ARRIVA-dienstregeling

Vanaf 31 maart (Eerste Paasdag) heeft ARRIVA een nieuwe dienstregeling in de provincie Groningen ingevoerd. De belangrijkste veranderingen zijn de invoering van een voorjaars-/zomerdienstregeling en de vervanging van sommige lijntaxi's door vaste taxiverbindingen.

Drie-lagen dienstregeling
In het streekvervoer wordt het hele jaar één dienstregeling gehanteerd. Alleen tijdens schoolvakanties rijden er minder bussen. ARRIVA gaat nu over op een drie-lagen dienstregeling: een uitgebreid aanbod van ritten in herfst en winter, een iets beperkter aantal ritten in voorjaar en zomer en tijdens schoolvakanties aanzienlijk minder reismogelijkheden.

Lijntaxi wordt vaste verbinding
Op sommige buslijnen in Groningen rijden lijntaxi's. Mensen die hiervan gebruik willen maken kunnen hun rit een uur voor vertrek telefonisch reserveren. ARRIVA gaat een aantal lijntaxiverbindingen vervangen door vaste lijndiensten. In Stadskanaal gaat het om lijn 28 (Stadskanaal-Gieten) en lijn 14 (Winschoten-Vlagtwedde- Stadskanaal) De vervanging geldt alleen 's avonds en op zondag.

Diverse uitbreidingen
Lijn 75 ( Stadskanaal -Pekela's-Winschoten) wordt opnieuw ingevoerd tijdens vakantieperiodes.
's Avonds en op zondag komt er weer een vaste doorgaande verbinding met lijn 14 (Stadskanaal-Alteveer- Onstwedde-Vlagtwedde-Winschoten). Deze wordt met kleine busjes uitgevoerd, waarvoor niet gereserveerd hoeft te worden.

Overige wijzigingen in Oost-Groningen
Op een aantal lijnen worden aankomst- en vertrektijden iets aangepast. Het gaat hier om de volgende lijnen:

* Lijn 14 (Alteveer-Stadskanaal) gaat in Stadskanaal een kortere route naar het centrum rijden: niet meer via de Aziëlaan, maar via de Europalaan.

* Lijn 15 (Stadskanaal-Valthermond) gaat in Stadskanaal niet meer via de Electronicaweg maar via de Oosterstraat rijden.