Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Mercury Interactive en Freshwater Software presenteren geïntegreerde oplossing voor websiteprestaties

Geïntegreerd ActiveWatch en SiteScope maken betere performancemetingen mogelijk binnen en buiten de firewall.

Utrecht, 2 april 2002 - Mercury Interactive en Freshwater Software, een volledig dochterbedrijf van Mercury Interactive, hebben ActiveWatch, het webperformance- en diagnosesysteem op basis van Topaz, en SiteScope, de oplossing voor het geautomatiseerd volgen van websystemen, verder geïntegreerd. Daarmee is voor het eerst een product gecreëerd waarmee zowel gegevens over het volgen van het systeem als prestatiegegevens over eindgebruikersapplicaties van zowel binnen als buiten de firewalls gecombineerd worden. Zo kan een genuanceerd beeld van de algemene prestaties verkregen worden, alsmede een eenduidig signaleringssysteem wat een snellere oplossing van het probleem tot gevolg heeft.

In wezen wordt het mogelijk de externe ervaring van gebruikers met de website te correleren aan de prestaties van de interne applicaties en hardware. Door de gegevens in een scherm te combineren, krijgt een systeembeheerder bovendien in minder stappen een completer beeld van de websiteprestaties.

Eerder was het niet mogelijk zowel de prestaties van de website als de prestaties van de webapplicaties gelijktijdig en zowel van binnen als vanbuiten de firewall vanuit een programma te monitoren. Door SiteScope nu achter de firewall te installeren als back-end systeem, kunnen de gegevens over netwerk en applicaties samen met de ActiveWatch-informatie gecombineerd en geintegreerd worden binnen de ActiveWatch-interface. Zo krijgt men een duidelijker beeld van eventuele knelpunten

n de performance, waarop directer actie kan worden ondernomen. Een groot voordeel hiervan is dat er minder een beroep hoeft te worden gedaan op de klantenservice en dat bovendien de databasebelasting minder is.

Freshwater Software
Freshwater Software is een volledige dochteronderneming van Mercury Interactive. Het bedrijf ontwikkelt en levert te downloaden oplossingen voor het realtime volgen van websystemen, waarmee 24x7 beschikbaarheid van websites wordt gewaarborgd. Onder de ruim 3500 klanten van Freshwater Software bevinden zich internationaal toonaangevende bedrijven als America Online, Microsoft, Intel Online en Merrill Lynch . Meer informatie over Freshwater Software is te vinden op www.freshwater.com.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is sinds 1989 internationaal leverancier van oplossingen voor het continu en geautomatiseerd volgen, testen en analyseren van de prestaties van webapplicaties en bedrijfs-informatiesystemen. De automatische testsoftware en de ondersteunende diensten van het bedrijf helpen bedrijven bij het realiseren en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige applicaties. Over de hele wereld zetten gebruikers de oplossingen van Mercury Interactive in om de kosten van apparatuur en de operationele kosten te minimaliseren om zo hun concurrentie-positie significant te verbeteren. Mercury Interactive heeft ruim 10.000 gebruikers, waaronder ontwikkelaars en gebruikers van B2B en B2C e-business systemen, Internet Service Providers (ISP's) en Application Service Providers (ASP's). Uit cijfers van het internationale markt-onderzoeksbureau IDC blijkt dat Mercury Interactive met een aandeel van 45% veruit marktleider is op het gebied van geautomatiseerde testtools.
Mercury Interactive heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 20 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.