Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Motorrijder botst op auto

TULL EN `T WAAL Op maandag 1 april is een motorrijder op een auto gebotst en daarbij gewond geraakt.

Rond 15.50 uur reed een 23-jarige motorrijder uit Rotterdam over de Lekdijk in de richting van Nieuwegein. In de bocht onder het viaduct van de A27 remde hij, raakte daarbij in een slip, kwam op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een hem tegemoetkomende auto. Deze auto werd bestuurd door een 33-jarige automobilist uit Veenendaal. De motorrijder is met hoofd- en rugletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein overgebracht.

Onder invloed op zijn kant

ZEGVELD Op maandag 1 april werd een automobilist aangehouden die onder invloed een ongeval had gehad.

Rond 18.10 uur reed een 59-jarige automobilist uit de omgeving van Woerden over de Rondweg, komende uit de richting van de Middenweg. In een flauwe bocht naar rechts reed de man rechtdoor de berm in, reed door de struiken heen en raakte meerdere boompjes om uiteindelijk op zijn zijkant tot stilstand te komen. De bestuurder liep een lichte verwonding aan zijn neus op.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten de politiemensen dat de bestuurder naar alcohol rook. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ter bepaling van het alcoholpromillage is bij hem een bloedproef afgenomen. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zwaar motorongeval

NIEUWEGEIN Op maandag 1 april is een motorpassagier bij een ongeval zwaar gewond geraakt.

Rond 20.20 uur reed een 48-jarige motorrijder uit Nieuwegein over de Voorhavendijk. Bij hem zat een 41-jarige man uit Nieuwegein achterop. Door nog onbekende oorzaak ging de motorrijder in de bocht onderuit. Daarbij liep de 41-jarige passagier een schedelbasisfractuur op. Hij is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar in kritieke toestand opgenomen.

Politiemensen roken dat de bestuurder van de motor naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,5 promille (585 ug/l), drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Bestuurder onder invloed

IJSSELSTEIN Op maandag 1 april is een automobilist aangehouden. Hij had onder invloed een aanrijding gehad.

Rond 21.15 uur reed een 51-jarige automobilist uit IJsselstein over de Maria Louiselaan, komende uit de richting van de J.W. Frisolaan. In de bocht raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een auto die aan de rechterkant van de weg geparkeerd stond. Deze auto was het eigendom van een 73-jarige man uit IJsselstein.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten politiemensen dat de 51-jarige man naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau saboteerde de man de ademanalyse en weigerde aan een bloedproef mee te werken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Autobandendieven aangehouden
NIEUWEGEIN In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 april werden twee mannen op heterdaad betrapt bij het stelen van banden.

Rond 00.30 uur zagen politiemensen een auto verdacht rondrijden in de omgeving van de Nijverheidsweg en de Wierselaan. Even later zagen zij dat de auto op de Montageweg stilstond. In de auto zat een 23-jarige man uit Nieuwegein en voor de auto had een 24-jarige man uit IJsselstein een auto opgekrikt en was bezig daar een wiel vanaf te halen.

Beide mannen werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij bekenden de banden te hebben willen stelen, omdat de banden van de auto van de 24-jarige man waren versleten.