Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-04-2002 Persberichten politie Limburg Zuid
Persberichten regionaal

Regio.

Zes motoren gestolen.

Een aangenaam lentezonnetje laat niet alleen de natuur ontwaken uit haar winterslaap. Dit weer nodigt ook uit tot het uit de stalling halen van de motorfiets en er op uit te gaan. Motordieven slaan aan het begin van het motorseizoen meteen hun slag: in de loop van zondag werden regiobreed zes motoren gestolen.

-Ten nadele van een man uit Keulen (D) werd tussen 14.00 uur en 15.00 uur vanaf de Boschstraat in Maastricht zijn 1 jaar oude motor gestolen.

-Uit de stalling aan de Gubbelstraat verdween tussen 14.00 uur en 17.00 uur de Honda-motor van een man uit Gummersbach (D).
-Vanaf de Walravenstraat in Valkenburg a/d Geul verdween tussen 16.00 uur en 17.00 uur de blauwe Yamaha motor van een man uit Maastricht.
-Tussen 15.30 uur en 18.00 uur verdween vanaf de Kasteellaan in Eijsden de rode Honda motor van een man uit het Belgische Jalhay.
-Tussen 15.00 uur en 18.00 uur verdween vanaf de parkeerplaats van camping Hommelheide te Susteren de Aprilia motor van een man uit het Duitse Wulfrath.

-Vanaf de parkeerplaats bij de Wilhelminatoren aan de Viergrenzenweg in Vaals verdween tussen 12.30 en 13.15 uur een rode Honda motor van een man uit Posterholt.

District Heerlen

Inbraak.

Op eerste Paasdag werd ingebroken in een woning aan de Eindhovenstraat. Een kelderraam werd geforceerd om binnen te komen, waarna de hele woning werd doorzocht. Uit de woning verdween een aktekoffer met studiepapieren en een onbekend geldbedrag.

District Kerkrade

Binnenbrand.

Vermoedelijk tengevolge van kortsluiting in de accu vloog zondagavond omstreeks 19.30 uur een in de garage van een drive-inn woning aan de Esdoornstraat staande motorfiets in brand. De brandweer kwam er aan te pas om de brand te blussen.

District Maastricht.

Inbraak.

In de loop van zondagmiddag werd ingebroken in een woning aan de Termileslaan. Een bovenlicht was geforceerd om binnen te komen. Vanaf een slaapkamer werd een juwelenkistje met inhoud gestolen.

Frituurpan in brand.
Tengevolge van oververhitting vloog maandag omstreeks half 4 in de Burgemeester Visschersstraat een frituurpan in brand. De bewoonster trachtte het vuur te blussen met een emmer water, hetgeen een averechts effect had. Een en ander ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer kwam er aan te pas om het vuur te blussen. De bewoners zijn elders ondergebracht in afwachting van een opknap beurt van hun woning.

Inbrekers stelen sterke drank.
Op aanwijzing van getuigen kon de politie zondagavond twee inwoners van Maastricht aanhouden die hadden ingebroken in het gebouw van studentenvereniging Circumflex aan de Maasboulevard. De mannen, beiden 35 jaar oud, hadden aan de waterkant een raam vernield. Uit het pand hadden ze vervolgens enkele flessen sterke drank gestolen. De twee werden in het stadspark aangehouden.

Zondagmorgen ontdekten passanten dat er was ingebroken in een bakkerij annex slagerij aan de Sint Maternusstraat in de wijk Sint Pieter. De voordeur bleek te zijn geforceerd. In de duo-zaak werden de twee aanwezige kassas opengebroken werd het daarin aanwezige kleingeld gestolen.

District Sittard

Verboden wapenbezit

Omdat hij maandag omstreeks 00.15 uur zonder verlichting over de Gats in Sittard fietste werd een 16-jarige jongeman uit Dronten door de politie gecontroleerd. Omdat de man, die van buitenlandse komaf was, zich niet kon legitimeren werd hij ter vaststelling van zijn identiteit aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Sittard. Daar werd bij een onderzoek aan diens kleding een verboden stroomstootwapen aangetroffen. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een speelautomaten zaak aan de Rijksweg centrum in Geleen. Aan de achterzijde van het pand werd een deur vernield om binnen te komen. Uit de zaak verdween een kluis met daarin een onbekend geldbedrag.