Pupil Jan de Rooy fit verklaard door specialist Rien Heijboer

Deborah Gravenstijn geselecteerd voor EK




WEELDE Judoka Deborah Gravenstijn is door bondscoach Marjolein van Unen geselecteerd voor het Europees kampioenschap dat van 17 tot en met 19 mei in het Sloveense Maribor wordt gehouden. De uitverkiezing voor zowel het individuele toernooi (in de klasse tot 57 kilo) als de landenwed-strijd viel op maandag 2 april samen met de uitslag van een onderzoek door specialist Rien Heijboer in het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam.

Die verklaarde de fysiotherapeute van de luchtmacht na haar knieoperatie volledig fit. Gravenstijn raakte tijdens een trainingskamp in het Franse Parijs geblesseerd aan de mediale meniscus van haar rechter knie. De kwetsuur was dermate ernstig dat werd besloten tot medisch ingrijpen. Door de revalidatie onder leiding van Jan Hermans en Hans Kroon miste de pupil van Jan de Rooy in het afgelopen Paasweekeinde de Dutch Open in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen in Rotterdam.

In de aanloop naar het EK van 2002 belegt de inwoonster van het Belgische Weelde van 18 april tot 3 mei een trainingskamp in het Braziliaanse Rio de Janeiro. In 2001 behaalde Gravenstijn op het EK in Parijs in de klasse tot 57 kilogram een zilveren medaille.


Nadere informatie
Ardie den Hoed 06-53.45.05.23 of fastforward@euronet.nl