ABN AMRO



Amsterdam, 02 april 2002

ABN AMRO lanceert Fund of Hedge Funds

ABN AMRO Asset Management introduceert een nieuw 'Fund of Hedge Funds' in Nederland: het ABN AMRO Multi Strategie Fonds. Het beleggingsfonds geeft de belegger toegang tot de 'best in class' hedge fund beheerders wereldwijd. Het fonds stelt zich een absoluut rendement met een lage volatiliteit ten doel, alsmede een lage correlatie met aandelen- en obligatieportefeuilles. Het fonds is in eerste instantie bedoeld voor vermogende particulieren die het kunnen inzetten om de risicospreiding binnen hun portefeuille te vergroten.

Wereldwijd bestaat een groeiende vraag naar hedge funds. De belangrijkste reden hiervoor is dat hedge funds zich richten op het leveren van absoluut rendement, onafhankelijk van marktbewegingen. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van een breed palet aan beleggingsinstrumenten. Tot op heden hebben de toonaangevende hedge funds indices over een periode van 10 jaar een gemiddeld rendement laten zien in de orde van grootte van die van aandelen, maar met een lagere volatiliteit.

De introductieperiode van het fonds is van 2 tot 22 April. Het fonds is gedenomineerd in euro, kent een minimum storting van EUR 10.000 en heeft maandelijkse liquiditeit. De uitgifteprijs bedraagt EUR 51,30 per participatie.

Het fonds is een zgn. 'feeder fund' van het in april 2000 gelanceerde en in Ierland genoteerde ABN AMRO Multi Strategy Fund. Sinds de introductie van dit fonds heeft het in U.S. Dollar termen per eind januari 2002, 43% beter gepresteerd dan de MSCI World index en 11.8% beter dan de HFR Fund of Hedge Funds Index. Het fonds deed het over deze periode 13.9% beter dan de SB Government Bond Index. Dit resultaat is bereikt met een lage volatiliteit en met een lage correlatie met aandelen en obligaties. Het in het verleden behaalde resultaat biedt geen garantie voor de toekomst.

Het Ierse fonds belegt in ongeveer 20 tot 30 zorgvuldig geselecteerde hedge funds die een aantal verschillende strategieën volgen. Gebruikte strategieën zijn onder meer equity long/short, global macro, convertible arbitrage, fixed income arbitrage, equity market neutral, merger arbitrage, distressed securities en high yield bonds. Sommige strategieën brengen een hogere mate van risico met zich mee dan gewoonlijk wordt geassocieerd met beleggingen in instrumenten die op effectenmarkten worden verhandeld.

Het ABN AMRO Multi Strategy Fund wordt beheerd door ABN AMRO Asset Management's Alternative Investment Group in Londen.

Perscontacten:
Telefoon: (020) 6288900



ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86

Please read our disclaimer.
Copyright © 1998-2002 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.