Ingezonden persbericht

COLUMN X viert feestelijke verjaardag
500 columns, Big Brother winnares Bianca, Never-ending-story, Enquête

ALMERE, 1 april 2002 Column X (www.columnx.nl) blijkt een groot succes te zijn en dat moet gevierd worden. De stek voor schrijvers en lezers viert haar 1-jarig bestaan met een terugblik op de 500 gepubliceerde columns, een gastcolumn van Bianca Hagenbeek en een aantal speciale features.

Honderden bezoekers keren de site dagelijks binnenste buiten, voor ieder is er wel iets interessants te lezen. Van actualiteiten en politiek, via liefde en verkeer naar hilarische gebeurtenissen in de rubriek gein en ongein . De tientallen vaste en losse schrijvers van Column X genieten er zichtbaar van, zoals wel blijkt uit de reactiepagina. Op Column X kan trouwens iedereen columnist zijn, de redactie beoordeelt de inzendingen op geschiktheid. Dat op de site ook talentvolle schrijvers actief zijn bleek al snel; boeken zijn in de maak en een enkeling is reeds gevraagd voor een theaterproductie.

Sinds haar ontstaan bestaat de site uit een aantal maandelijkse columns van vaste schrijvers en de eigen creatieve uitspattingen van bezoekers. Na enige tijd zijn daar een aantal vaste schrijvers bijgekomen, evenals rubrieken als de gastcolumn , schrijvers profielen en de column van de maand. Maandelijks wordt de beste column beloond met een passend geschenk; een luxe zilver-gouden Column X pen voor de nodige nieuwe inspiratie. Ook al worden de columns voor 99% elektronisch geschreven, een pen staat toch nog steeds symbool voor schrijversschap.

Voor de jubileummaand april staan een aantal bijzondere zaken op het programma. Naast de gastcolumn van Big Brother 2 winnares Bianca, wordt er gestart met een never-ending-story , waarbij iedereen wordt uitgenodigd om gezamenlijk een verhaal te schrijven. Het verhaal speelt zich af rond een mysterieus huis waar vreemde dingen gebeuren, maar wat er aan de hand is weet niemand& dat bepalen immers de toekomstige schrijvers van Column X. Voorts wordt de toekomst van de site bepaalt door deelnemers aan de enquête. Hierin komen zaken aan de orde zoals de lay-out, de columns en toekomstige uitbreidingen - waaronder een eventueel forum en nieuwe diverse rubrieken.

Over Column X
Column X is de ideale stek voor iedereen die van columns houdt. Vele duizenden bezoekers per maand lezen de stukjes van schrijvers en aspirant schrijvers, die er hun ei kwijt kunnen over de meest uiteenlopende onderwerpen. De site wordt dagelijks geüpdate met verse verhalen over hilarische gebeurtenissen, scherpe meningen en komische sketches. Vijf vaste columnisten schrijven op maandelijkse basis hun eigen rubriek en een roulerende gastcolumnist neemt de zesde vaste column voor zijn of haar rekening. Verder wordt de site dagelijks gevuld door enthousiaste bezoekers, oftewel columnisten (in spe).

Over ExaMedia
Column X is een website en initiatief van ExaMedia. Dit bedrijf heeft diverse informatieve sites onder haar beheer zoals ComputerX.nl, ComputerXP.nl en StartICT.nl. ExaMedia levert diensten op het gebied van ICT media, webdevelopment en journalistiek.


- - -