Stichting Vakopleiding Gezondheidstechnische Beroepen

SVGB en Goedegebuure Tandtechniek Ede bv winnaar Beste Leerbedrijf van Nederland

Op 26 maart hebben de SVGB en Goedegebuure Tandtechniek Ede BV de eerste prijs in ontvangst mogen nemen voor het Beste Leerbedrijf van het jaar 2001. Deze eervolle prijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf dat een waardevolle bijdrage levert aan de opleiding en scholing van vakmensen.

De verkiezing van het Beste Leerbedrijf van het jaar is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en wordt jaarlijks georganiseerd door de stichting Beroepenpromotie Nederland. Twaalf landelijke organen beroepsonderwijs (LOBs), waaronder de SVGB, droegen een leerbedrijf voor. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van alle sociale partners wees de kandidaat van de SVGB als winnaar aan. Goedegebuure Tandtechniek Ede BV is als winnaar gekozen omdat Het bedrijf een grote prestatie levert in een nog kleine branche. De jury zegt warm geworden te zijn van de energie die voelbaar was bij Goedegebuure. Men prijst onder meer de breedte waarin opgeleid wordt, het innovatieve karakter dat zowel de dienstverlening als de scholing van eigen mensen siert en de bijdragen aan een positief imago van het vak tandtechniek.

Dit jaar werd de prijs voor het Beste Leerbedrijf van het jaar uitgereikt door Hans de Boer, voorzitter van MKB Nederland en de winnaar van vorig jaar, Het Kurhaushotel uit Schevingen. Hoewel Goedegebuure Tandtechniek Ede BV binnen de tandtechniek een relatief groot laboratorium heeft, is het, zeker vergeleken met de andere concurrenten voor de prijs, een relatief kleine organisaties. Kwaliteit bewijst zichzelf en Goedegebuure Tandtechniek Ede BV is hier een goed voorbeeld van.

Uiteraard gaat de SVGB ook in 2002 weer deelnemen aan de verkiezing. Binnenkort start de verkiezing van de SVGB weer met een mailing naar alle BOL- en BBL-leerlingen waarmee ze hun leerbedrijf kunnen voordragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Diana van den Berg: 030 603 67 56 of dvandenberg@svgb.nl