Gemeente Leiden

Vakantiemogelijkheden voor minima

SOZA - De gemeente Leiden wil mensen met een laag inkomen iets extra's bieden. Daarom organiseert de gemeente samen met een aantal organisaties vakantieactiviteiten voor alleenstaanden en gezinnen die van een minimuminkomen moeten rondkomen.

Wie komt in aanmerking?
U kunt deelnemen aan deze vakantieactiviteiten, indien u in Leiden woont en een netto maandinkomen heeft tot: 847,- voor alleenstaanden,
1.089,- voor alleenstaande ouders en 1.210,- voor gehuwden en samenwonenden.
Indien u 65 jaar of ouder bent, dan zijn de bedragen: 897,- voor alleenstaanden, 1.139,- voor alleenstaande ouders en 1.264,- voor gehuwden en samenwonenden.
Als u interesse heeft moet u zich zo snel mogelijk aanmelden bij de organiserende instelling. Het uitgangspunt is: wie het eerst komt, het eerst maalt. Als u al eens eerder heeft deelgenomen aan een vakantieactiviteit in het kader van het minimabeleid, dan wordt u voorlopig als reservekandidaat genoteerd. Mensen die al jaren niet op vakantie zijn geweest gaan voor. De reservekandidaten komen alleen aan de beurt als er onvoldoende andere aanmeldingen zijn.

Welke vakantieweek en waar?
De vakantieweek is gepland in de meivakantie van vrijdag 26 april tot en met vrijdag 3 mei aanstaande op het recreatiecentrum De Paasheuvel in Vierhouten op de Veluwe. Er zijn vijf stacaravans gereserveerd. Gasten worden ontvangen met een welkomstdiner en bij vertrek krijgen zij een afscheidsdiner in de kantine van De Paasheuvel. De deelnemers kunnen één dag gebruikmaken van openbaar vervoer op de Veluwe en kunnen korting krijgen op attracties (Veluwereispas) Gasten boven de acht jaar krijgen één dag gratis de beschikking over een sportieve huurfiets. Er bestaat de mogelijkheid om de fiets de gehele week te huren met een bijbetaling van 13,- per persoon per week. Kinderen van vier tot acht jaar mogen een dagdeel gratis gebruik maken van een skelter. Op het centrum wordt recreatiewerk verzorgd, waaraan de gasten kunnen deelnemen.

Wat kost het?
De eigen bijdrage voor de week bedraagt 140,- per gezin.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Ria Molenaar, M.L.Kingpad 12, Leiden. Zij is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 10.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur. Na inzending van het aanmeldingsformulier ontvangt u een acceptgirokaart voor de betaling van de eigen bijdrage. Dit gebeurt in twee termijnen. Als de eerste termijn van de eigen bijdrage is betaald, is de vakantie pas definitief.

Zomerprogramma
Volgende maand publiceert de Stadskrant het uitgebreide zomerprogramma.

Recreatiecentrum De Paasheuvel is prachtig gelegen in Vierhouten op de Veluwe. Foto: De Paasheuvel.