Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 28-3-02.

Mislukte poging auto te stelen.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd getracht vanaf de Lindenhorst een personenauto te stelen. Vermoedelijk werd men daarbij gestoord, zodat het bij een poging bleef. Wel werd flinke schade aan het voertuig aangericht, zoals een ingeslagen portierruit, een kapot getrokken binnenverlichting en contactslot.

Snelheidscontrole.
Een gisterenmorgen gehouden snelheidscontrole op de Deelenseweg te Deelen leverde 24 snelheidsovertredingen op. In totaal passseerden 840 voertuigen de radaropstelling. De hoogste snelheid bedroeg 109 km/uur, ipv 80.

Op dezelfde dag en dezelfde tijd werd de snelheid van het wegverkeer gecontroleerd op de Apeldoornseweg te Otterlo. 35 van de 1690 gecontroleerde voertuigen reden harder dan 80 km/uur. De hoogste snelheid bedroeg hier 114 km/uur.

Gewelddadige winkeldief.
Gisterenmiddag hield de politie een 34 jarige man uit Utrecht aan, die in een winkel op de Parkweg er vandoor wilde gaan met vijf pakken wasmiddel. Toen de 28 jarige bedrijfsleider wilde voorkomen dat de man de winkel zou verlaten, werd de dief agressief en sloeg de bedrijfsleider in het gezicht. Op het politiebureau dacht de man de politie om de tuin te leiden door een verkeerde geboortedatum en adres op te geven. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Een 20 jarige winkeldievegge uit Ede werd gisterenmiddag betrapt toen zij in een winkel op de Grotestraat lingerie wilde stelen. Tijdens het passen van kleding had zij de antidiefstalclips van de kleding verwijderd en trachtte op die manier ongemerkt de zaak te kunnen verlaten. Het winkelpersoneel had echter bijtijds in de gaten wat er aan de hand was en waarschuwde de politie. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Arm gebroken.
De 38 jarige man uit Ede, met wie de politie en de GGD gisteren tot tweemaal toe in aanraking kwam, zal het waarschijnlijk nooit leren. Eerder op de dag was de man flink aangeschoten door het gebruik van alcohol bij het station Ede-Wageningen ter aarde gestort waarbij hij een arm brak. Na in het ziekenhuis te zijn behandeld reed hij diezelfde middag nog of opnieuw beneveld door de alcohol en voorzien van een gespalkte arm met zijn fiets tegen de pui van een winkel op de Parkweg. Voor een 2e keer die dag moest de man per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Dit keer moest hij zich laten behandelen voor een fikse hoofdwond. . .

Brand in schuur.
Afgelopen nacht, kort na middernacht een uitslaande brand in een schuur achter een woning op de Scheivoor te Ederveen. Vermoedelijke oorzaak: kortsluiting. Op tijd heeft men een personenauto en twee vrachtauto's die nabij de brandende schuur op het erf stonden kunnen veilig stellen. Zie voorts persbericht brandweer.

Einde berichten.