Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 28-03-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding rijden onder invloed
ALMERE Woensdagavond is op de A6 richting Amsterdam een 66-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden voor rijden onder invloed. Medeweggebruikers zagen de man slingerend over de Waterlandseweg rijden en belden de politie. Na een korte achtervolging is de man uiteindelijk op de A6 met meerdere politiewagens tot stoppen gedwongen. Bij een ademanalyse op het politiebureau, bleek de man een promillage te hebben van 1,9 promille (830 ug/l). Dat is bijna vier keer het maximum toegestane promillage. De politie vorderde de man zijn rijbewijs in te leveren. Omdat hij deze niet bij zich had, is zijn auto bij het bureau geplaatst.
Later die avond verscheen de man wederom aan het bureau. Hij was het kennelijk niet eens met het feit dat hij zijn auto achter moest laten en wilde daarover zijn beklag doen. Omdat hij nog teveel onder invloed was om een goed gesprek te kunnen voeren, is hem gevraagd om de volgende dag, als hij ontnuchterd was, terug te komen. Hij reageerde hierop zeer opstandig en belemmerde de agenten een ander persoon van dienst te zijn. Nadat de agenten hem een aantal malen gevorderd hadden om naar buiten te gaan en hij daaraan geen gehoor gaf, is hij aangehouden voor het niet voldoen aan vordering. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanrijding Gildemark
ALMERE Woensdagmiddag zijn op de Gildemark een auto en een bromfietser met elkaar in botsing gekomen. De 42-jarige automobiliste uit Almere en de 20-jarige bromfietser uit Almere verklaarden tegenover de politie dat ze niet meer op tijd tot stilstand konden komen. De bromfietser botste tegen de rechter zijkant van de auto. Hij is met onbekend letsel ter controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.